Zo doe je dat
11-10-2022

Herfstbucketlist:

verveel je geen moment dit najaar

Herfst, misschien niet het leukste seizoen van het jaar. Of toch wel? Met deze 21 leuk-om-te-doen-dingen wordt zelfs het najaar een feestje. Wedden dat de (klein)kinderen met deze bucketlist een leuke herfstvakantie hebben?

1. Kastanjes zoeken

Kastanjebomen vind je overal: in het bos, in het park, gewoon langs de weg. Wil je tamme kastanjes zoeken? Kijk dan op wildplukwijzer.nl voor bomen bij jou in de buurt.

2. Knutselen met kastanjes

Poppetjes, een slinger of spinnenweb. Met kastanjes kun je de leukste dingen maken. Inspiratie nodig? Op Pinterest vind je de leukste voorbeelden.

3. Duik in een berg bladeren

Hark eerst een berg bladeren bij elkaar (is de straat meteen weer bladvrij ;-). Is de berg groot genoeg? Springen maar. Of houd een bladerengevecht, ook leuk.

4. Speurtocht naar paddenstoelen

In de herfst vind je volop paddenstoelen in het bos. Download op internet een zoekkaart met daarop verschillende soorten en kijk hoeveel jij er kunt vinden.

5. Appels plukken

Er zijn in Nederland verschillende boomgaarden waar je zelf appels kunt plukken. Even ‘googlen’ en je vindt vast een plek bij jou in de buurt.

6. Maak een appeltaart

Met die zelfgeplukte appels (zie punt 5) kun je een heerlijke appeltaart maken.

7. Of maak appelchips 

Geen zin in appeltaart? Maak dan met die zelfgeplukte appels (zie punt 5) verse appelchips. Een gezond alternatief voor chips. Online vind je verschillende recepten.

8. Bezoek een buitenspeeltuin

Buitenspelen is dikke pret! En ook nog eens heel gezond. Ben je de speeltuin bij jou in de buurt zat? Pak de fiets en ga op speeltuinenspeurtocht door jouw woonplaats.

9. Vogelvoer maken

Maak een vetbol of pindaslinger voor de vogels in de tuin of op je balkon. Online vind je verschillende recepten. Leuk om te doen en de vogels zullen je dankbaar zijn.

10. Maak een mooie herfstfoto

De herfst is het favoriete seizoen van veel fotograferen. Dit heeft alles te maken met het ‘golden hour’. Een uur na zonsopkomst en een uur voor zonsondergang geeft de zon een prachtige gouden gloed op je foto’s.

11. Op avontuur in het bos

Wandelen in de natuur is hartstikke gezond. En in de herfst is de natuur misschien wel op z’n mooist. Wil je een doel hebben? Ga dan geocaching in het bos: op schattenjacht.

12. Pompoenen uithollen

Een pompoen uithollen is hartstikke leuk. En wist je dat je met de stukken die je eruit haalt de heerlijkste gerechten kunt maken? Online vind je allemaal recepten.

13. Thuisbioscoop

Een regenachtige herfstdag? Tijd voor een thuisbioscoop. Zoek een leuke film uit, zet wat lekkers op tafel en kruip op de bank onder een dekentje. Veel kijkplezier.

14. Warme chocomelk met marshmallows

Is het koud en guur buiten? Dan is het tijd voor warme chocomelk. Wil je er helemaal een feestje van maken, doe er dan marshmallows bij. Smullen maar.

15. Herfstkoekjes bakken

Koekjes bakken is altijd een goed idee. Voor een lekkere herfstsmaak voeg je kaneel of speculaaskruiden toe aan het recept.

16. Organiseer een spelletjesavond

Niets zo gezellig als op een gure avond gezellig met z’n allen aan tafel te zitten en een heleboel spelletje te spelen. Let the games begin!

17. Tijd voor een herfstrecept

Pompoenen, stoofpeertjes en paddenstoelen. Typische ingrediënten voor een heerlijke herfstmaaltijd. Google op herfstrecepten en je krijgt volop inspiratie.

18. Maak de tuin winterklaar

Oktober is de maand om je tuin winterklaar te maken. Dus wil je in het voorjaar weer genieten van een mooie tuin, dan ga je nu aan de slag.

19. Droogbloemen maken

Wil je langer van je bloemen genieten? Maak er droogbloemen van. Droogbloemen maak je heel eenvoudig met een aantal zware boeken en keukenpapier.

20. DIY herfstdecoratie

Haal de sfeer en kleuren van de herfst in huis door zelf decoraties te maken. Online vind je een heleboel leuke voorbeelden.

21. Kampvuur maken

Houtblokken in de vuurkorf (want een kampvuur moet wel veilig) en stoken maar. Pak er een paar lange stokken bij, marshmallows eraan en lekker roosteren.