Huurder aan het woord
31-1-2023

Frisse start 

voor de broers Frisch

Open stellingkasten, plankjes met boeken en planten. En witte muren. De tweelingbroers Brendan en Kelvyn Frisch (25) weten al precies hoe ze hun 3-kamerappartement in New Brooklyn willen inrichten. De broers kregen deze week de sleutel. Ze verhuizen het liefste zo snel mogelijk naar hun nieuwe woning.

Loten op WoningNet

Brendan schreef zich 3 jaar geleden in bij WoningNet. Hij hoorde van een vriend dat woningcorporaties via WoningNet ook sociale huurwoningen verloten. Toen hij de advertentie zag voor de appartementen in de Roemeniëstraat, besloot hij mee te loten. “Ik wilde wonen in Almere Buiten. Of in Almere Poort. Hoewel die stadsdelen aan de rand van de stad liggen, is er van alles te doen. Ook zijn ze ruim opgezet. En ze liggen ook nog eens dicht bij de natuur waar ik graag wandel.”

Sleutels voor de tweeling Frisch
Het is tijd om uit huis te gaan. Dat hoort bij volwassen worden.

Wonen in een fijne wijk

De buurt waar de broers gaan wonen telt straks 1.400 woningen. Naast sociale huurwoningen, waarvan de Alliantie er 400 bouwt, zijn er ook middensegment huurwoningen en koopwoningen. New Brooklyn is net even anders dan de doorsnee nieuwbouwwijk en dat spreekt de broers wel aan. Dat ze in zo’n mooie wijk gaan wonen is heel fijn. Maar Brendan was sowieso heel blij dat hij de woning kreeg. “We zijn 25, het is tijd om uit huis te gaan. Dat hoort bij volwassen worden”, zegt Kelvyn. Of Brendan aan Kelvyn voorstelde om samen te gaan wonen. Of juist andersom. Dat weten de broers niet meer. Maar ze kijken er naar uit om een huis te delen. Samen koken en lekker chillen met hun gezamenlijke vrienden die ze al kennen vanaf groep 6.  

Nog meer voordeel

Nog een voordeel van wonen in het mooie New Brooklyn in Almere. “Ik wandel straks vanaf de Roemeniëstraat zo naar zijn werk in Almere Buiten”, zegt Brendan blij. Hij begeleidt als pedagogisch medewerker jongeren met een licht verstandelijke beperking. Kelvyn pakt in Poort de trein naar Amsterdam Zuid. “Ik werk bij een grote verzekeraar op de administratie. En organiseer hulp bij autopech of autoschade.” Hoelang ze samen willen blijven wonen aan de Roemeniëstraat? Dat weet de tweeling nog niet. “Maar met je familie kun je heel lang samenwonen”, zegt Kelvyn.