Huurder aan het woord
25-9-2023

Alida verhuist van een appartement in Amsterdam

naar een huis met tuin in Almere

Alida Brammerloo verhuist met haar gezin van een appartement in Amsterdam Zuidoost naar een eengezinswoning met tuin in het Almeerse New Brooklyn. “Het zal echt wel even wennen worden, maar een sociale huurwoning als deze vind je in Amsterdam gewoon écht niet.”

De geboren Surinaamse woont al sinds haar tweede in Amsterdam. Ze weet in onze hoofdstad alle leuke en gezellige plekjes te vinden. Haar ouders en vrienden wonen er. Toch verhuist Alida binnenkort met haar gezin naar de nieuwe wijk New Brooklyn in Almere Poort. Helemaal als een verrassing komt de verhuizing naar Almere ook niet. “Ik sta al 22 jaar ingeschreven bij WoningNet Almere. Ik schreef me in nadat ik op vrij jonge leeftijd mijn eerste kind kreeg. Heel bewust, met het oog op de toekomst. Ik verwachtte niet dat ik voor altijd in Amsterdam zou blijven. Hier vind je simpelweg niet een sociale huurwoning met zoveel ruimte.”

"Van al deze ruimte word ik zo gelukkig", aldus Alida
Van al deze ruimte word ik zó gelukkig!

Nieuwe kans

In Amsterdam woont Alida met haar man en 3 kinderen nu nog in een 4-kamerappartement op de 3e verdieping. “We komen eigenlijk een slaapkamer te kort. Onze zoon van 10 slaapt bij ons op de kamer. Dat is niet echt ideaal. En op 3 hoog wonen zonder lift vind ik ook niet heel fijn. Al die boodschappen iedere keer de trappen op tillen…”

In 2021 kreeg Alida al eens een eengezinswoning in Almere aangeboden, maar die accepteerde ze uiteindelijk toch niet. De timing bleek niet ideaal. “We zaten midden in corona. Bovendien was ik net begonnen aan mijn 3-jarige zorgopleiding. Ik wist dat er nog meer sociale huurwoningen in New Brooklyn gebouwd werden. En dat er dus nog wel een kans zou komen. Met die beslissing bespaarde ik mezelf een hoop stress.” Die nieuwe kans kwam uiteindelijk in het voorjaar van dit jaar.

Eigen slaapkamer

Mede dankzij haar zoekprofiel op DAK wist Alida dat de woningen aan de Oekraïnestraat in Almere Poort in de verhuur gingen. De handige app liet haar ook weten dat ze voor deze woningen in aanmerking zou komen. “Ik was meteen enthousiast en reageerde op de advertentie. Omdat ik al zo lang ingeschreven sta, kreeg ik een woning toegewezen. Die kans hebben we deze keer met beiden handen aangegrepen.” Ondanks dat het een hele drukke tijd is, kan Alida haar geluk niet op. “We zijn echt heel blij. De kinderen krijgen allemaal hun eigen slaapkamer. En er is zoveel ruimte in deze woning. We hebben zelfs een tuin met een berging en de wasmachine hoeft niet meer op de badkamer te staan. En de wijk is ook zo mooi. Die Amerikaanse stijl van de woningen vind ik prachtig.”

DAK app: alle sociale huurwoningen onder 1 dak

Ontdek DAK: de nieuwe app van WoningNet voor het aanbod sociale huurwoningen! Ontvang meldingen van nieuwe huizen die passen bij jouw wensen.

Energiezuinig

Ondanks de fijne woning zal de verhuizing naar Almere Poort wel even wennen worden. “Amsterdam is mijn comfortzone. Het is mijn veilige nest. Natuurlijk vind ik het moeilijk om dat los te laten. Maar je moet gewoon durven. We krijgen er een heleboel voor terug, dus we gaan onze draai wel vinden.”

Het is niet alleen de ruimte waar Alida helemaal gelukkig van wordt. Ook dat alles nieuw en duurzaam is, vindt ze geweldig. “Wij zijn de eerste bewoners. Alles is nog schoon en netjes. Bovendien is deze woning veel beter geïsoleerd. Dat is niet alleen op een warme dag als vandaag heel fijn, maar ook straks in de winter. Er liggen ook zonnepanelen op het dak. Dus het huis is heel energiezuinig.”

Woongenot

De huurprijs van de eengezinswoning in Almere is wel hoger dan van het appartement in Amsterdam Zuidoost. Toch heeft Alida dat er graag voor over. “We betalen meer per maand, maar hebben een extra kamer en veel meer bergruimte. Dat levert een heleboel meer woongenot op. We gaan een nieuwe start maken in Almere en daar kijken we als gezin enorm naar uit.”