Zo doe je dat
31-1-2023

Een slimme huurwoning

met deze 5 oplossingen 

Een slimme woning levert je verschillende voordelen op. Meer gemak en comfort bijvoorbeeld. En je bespaart op energie en kosten. En ga je verhuizen? Deze 5 slimme gadgets verhuizen gewoon met je mee.  

Regel via de app al je slimme apparaten

Wat is een slimme woning?

In een slim huis zitten apparaten die het jou makkelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan lampen die vanzelf aangaan als het donker wordt. Of apparaten die je op afstand aan of uit kunt zetten. Daarvoor hoef je niet eens thuis te zijn. Je bedient de apparaten bijvoorbeeld met een app op je telefoon. Een slim huis noemen we ook wel een smart home.

Zelf aan de slag

Als je in je woning dingen verandert, heb je vaak toestemming van ons voor nodig. En als je gaat verhuizen moet je alle aanpassingen weer verwijderen. Soms weet je niet hoelang je nog in je huurhuis blijft wonen. En dan geef je misschien liever geen geld uit aan producten die je niet mee kunt nemen. Wil je toch een slimme woning? We zetten 5 slimme oplossingen voor je op een rij met producten die je mee kan nemen.  

#1 Slimme lampen

Slimme verlichting is een makkelijke manier om je woning slim te maken. Je hoeft niet te schroeven of te boren. Wat je doet is je gloeilampen vervangen door ledlampen die je op afstand kunt bedienen. Je zet dan lampen aan met je telefoon of met een slimme speaker. Je lampen per kamer aan- of uitzetten? Dat kan. Je kunt ook een lamp automatisch aan laten gaan als er beweging in de buurt is. Deze slimme ledlampen zijn ook nog eens energiezuinig. Dus je bespaart op energie. Tegenwoordig kun je betaalbare slimme lampen kopen, bijvoorbeeld bij Kruidvat, Action of HEMA.  

#2 Slimme stekkers 

Een andere oplossing die je makkelijk kunt aanbrengen en meeneemt naar een andere woning zijn slimme stekkers. Een slimme stekker plaats je tussen je stopcontact en een apparaat. Zo kun je het apparaat met een app op afstand bedienen. Laat bijvoorbeeld de oven alvast voorverwarmen als je bijna thuis bent. Of zet de wasmachine aan wanneer je maar wilt. De prijzen van slimme stekkers verschillen. Betaalbare slimme stekkers koop je bij HEMA, Kruidvat of Lidl.  

#3 Slimme sensoren 

Slimme sensoren kunnen van alles meten. Zoals beweging, temperatuur en vochtigheid. Slimme én simpele oplossingen zijn sensoren voor het binnenklimaat. Deze sensoren meten je luchtkwaliteit en geven een seintje als je moet ventileren. Goed ventileren is belangrijk voor je gezondheid. Slimme sensoren voor het binnenklimaat koop je bijvoorbeeld bij Coolblue, Amazon of IKEA.  

#4 Slimme knoppen

Slimme knoppen kun je  eenvoudig bedienen. Ook voor huisgenoten die niet zo handig zijn met apps of bediening via de telefoon. Met een slimme knop kun je bijvoorbeeld lampen of apparaten met 1 druk op de knop aanzetten. Je kunt de knoppen vaak ook programmeren. Dit betekent dat je met 2 of 3 keer drukken extra functies kunt instellen. De IKEA verkoopt een slimme budgetoplossing. 

#5 Slimme speakers

Met veel slimme speakers kun je spraakopdrachten geven aan een slimme assistent. Slimme speakers maken je het leven makkelijker. Bijvoorbeeld door je te helpen met toegang tot media. Je kunt er apparaten mee bedienen. Of ze geven antwoord op de meest ingewikkelde vragen. Het enige wat jij nodig hebt is je stem. Slimme speakers zijn er in alle soorten en prijzen.