Spelregels loting Operaplein in Amersfoort

Je hebt interesse in een woning in het nieuwbouwproject Operaplein in Amersfoort. Om in aanmerking te komen voor de loting voor een huurwoning in het project Operaplein, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je leest ze hier.

Inkomen

Inkomensvoorwaarden

Voor alle woningen gelden voorwaarden voor het inkomen. Kijk dus goed in de advertentie wat de eisen zijn. Voldoe je niet aan de voorwaarden, dan heeft reageren geen zin. Je komt dan niet in aanmerking.

Verder geldt

 • Het geregistreerde jaarinkomen bij de Belastingdienst 2022 is zichtbaar in je MyQii-profiel. Deze informatie is ook uitgangspunt voor deelname aan de loting, zowel als je in loondienst bent of als je ondernemer/zzp-er bent. Aanvullende, actuele gegevens kunnen worden opgevraagd.
 • Er kunnen maximaal twee personen op het contract. Een eventueel tweede inkomen telt hierbij volledig mee, inkomens van derden niet. Inkomens van kinderen tellen niet mee.
 • Je kunt niet huren met een garantsteller.
 • Ben je ondernemer of zzp'er? Dan moet je minimaal een jaar ondernemer/zzp'er zijn en stukken kunnen aanleveren over een volledig afgerond boekjaar. Via MyQii vragen wij de volgende stukken bij je op: jaarrekening 2022/2023, recent uittreksel KvK, een door een boekhouder of accountant ondertekende prognose 2023/2024.

Qii

Je hebt een MyQii-profiel nodig om te reageren op een van de woningen in dit project. Met een MyQii-profiel verzamel je veilig, makkelijk en snel je persoonsgegevens. Deze informatie gebruiken wij om te beoordelen of je voldoet aan de voorwaarden. Je eventuele partner koppel je aan je profiel door hem of haar via MyQii uit te nodigen om ook een MyQii-profiel in te vullen. De gegevens van jullie samen bepalen of jullie voldoen aan de voorwaarden. In veel gevallen vragen wij na je reactie om aanvullende stukken toe te voegen aan je MyQii-profiel.

Je MyQii-profiel

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste gegevens in je MyQii-profiel. De getoonde gegevens in je profiel zijn gegevens zoals deze van jou bekend zijn bij overheidsinstanties zoals MijnOverheid, De Belastingdienst en het UWV.
 • De gegevens in de MyQii-app zijn leidend om mee te kunnen doen met de loting. Als de gegevens niet voldoen aan de gestelde huurvoorwaarden, loot je dus niet mee.
 • We kunnen na je reactie vragen om aanvullende stukken toe te voegen aan je MyQii-profiel, zoals een verhuurdersverklaring, werkgeversverklaring, 3 recente loonstroken, overzicht spaargeld, inkomensgegevens uit onderneming en een recent uittreksel KvK. Voeg deze stukken toe voor de sluiting van de in de advertentie genoemde termijn te zijn toegevoegd aan je MyQii. Incomplete reacties worden niet meegenomen in de loting.
 • Je reactie via je MyQii account op de woningen is maximaal 3 maanden geldig. Je kunt zelf in de MyQii app zien hoelang je reactie op de woningen in dit project nog geldig is en ervoor zorgen dat deze geldig blijft.
 • Is je reactie op het project via je MyQii account niet meer geldig voor of tijdens de loting, dan hebben wij geen toegang tot je gegevens. Je doet dan niet mee aan de loting. Zorg er dus voor dat je MyQii account geldig blijft.
 • Vragen over het MyQii-profiel kun je stellen aan Qii (www.qii.nl).

Reageren op meerdere woningen

Het is mogelijk om op meerdere (of alle) huisnummers te reageren via MyQii. Uiteraard dien je wel aan de inkomensvoorwaarden te voldoen. Heb je een voorkeur voor een bepaalde woning? Je kunt je top 3 van huisnummers die je voorkeur hebben kenbaar maken via vshnieuwbouw@de-alliantie.nl nadat je hebt gereageerd via MyQii op de woningen. Vergeet niet je naam en dat je interesse hebt in project Operaplein te vermelden in je e-mail.

Toewijzing

Volgorde bij loting

 1. Huurders die een sociale huurwoning leeg achterlaten krijgen voorrang bij de loting.
 2. Overige geïnteresseerden die voldoen aan de inschrijfvoorwaarden.
 3. Per kandidaat die is ingeloot, wijzen we het eerst beschikbare huisnummer toe van de voorkeuren die je hebt opgegeven.

Na de loting

Na de loting nemen wij telefonisch contact op met degenen die ingeloot zijn. Vervolgens krijg je een e-mail van ons met aanvullende stukken (o.a. de plattegrond- en huurprijzen) die jij schriftelijk moet goedkeuren. Dan maken wij de huurovereenkomst en bijlagen op. De contracten moeten voor een bepaalde datum zijn ondertekend. De exacte datum van sleuteloverdracht maken we uiterlijk 4 weken voor de oplevering aan je bekend. Zo'n twee weken voor deze sleuteloverdracht ontvang je de betaallink voor de eerste huurperiode. Deze betaal je voor de sleuteloverdracht.

Goed om te weten

 • De reactietermijn staat vermeld in de advertentietekst. Binnen deze periode kun je reageren op de verschillende woningen via Ik zoek. Loting bepaalt aan wie we de woningen toewijzen. We kijken dus niet naar wie het eerste heeft gereageerd.
 • Alleen de kandidaten waarvan de gegevens in het MyQii-profiel bij sluiting van de reactietermijn voldoen aan de huurvoorwaarden, kunnen meedoen met de loting.
 • De loting gebeurt alleen op basis van volledig ingevulde Qii-profielen.
 • Alleen de personen die op het Qii-profiel zijn vermeld, zijn contractant op de huurovereenkomst.
 • Je mag op alle woningen reageren. De kandidaten die na de loting een woning krijgen toegewezen, schuiven niet door bij een eventuele annulering door een andere kandidaat. In dat geval krijgt de eerstvolgende reservekandidaat die deze woning heeft opgegeven als voorkeur, de beschikbare woning in optie.
 • Kandidaten kunnen toegewezen woningen niet onderling ruilen.

Disclaimer: Deze informatie is zorgvuldig samengesteld. Aan eventuele onjuistheden kunnen geen rechten worden ontleend.