Zo doe je dat
3-1-2023

5 x goede voornemens voor je huis

Doen!

Goede voornemens hebben we allemaal. In januari proberen we ons leven weer een klein beetje verder te verbeteren. Niet alleen jij, maar ook je huis verdient een goede start van 2023. Daarom deze 5 goede-woon-voornemens.

1. Meer brandveiligheid

Rook is de grootste bedreiging bij een brand. Rookmelders waarschuwen jou bij rook in je woning. Daarom plaatsten we de afgelopen periode veel rookmelders in onze woningen. Hangen ze bij jou al? Zo niet, maak dan snel een afspraak.

2. Een lagere energierekening 

Alles wordt duurder. Ook energie. Een goed geïsoleerde woning helpt om de energierekening laag te houden. Daarom verduurzamen wij onze woningen. Inmiddels hebben 34.000 van onze woningen een energielabel A of B. De woningen met energielabel E, F en G pakken we uiterlijk in 2028 aan (met uitzondering van een aantal woningen, zoals monumenten). Wil je weten wat jij kunt doen om de energierekening laag te houden? Je leest het hier.

3. Iedere dag gezonde lucht in huis

Elke dag komt er ongeveer 10 liter vocht bij in de lucht van je huis. Bijvoorbeeld door te douchen, koken of wassen. Al dit vocht is niet goed voor je. Goed ventileren is daarom erg belangrijk. Voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Bekijk deze video en ontdek wat jij kunt doen voor een gezonde lucht in je huis.

4. Geen onnodige struikelpartijen

Iedere 5 minuten valt er een 65-plusser. Veel van deze valpartijen gebeuren thuis. Ben je op leeftijd en bang om te vallen? Voorkom een valpartij met voldoende licht in huis. Bijvoorbeeld met een led-lichtspoor of een bewegingssensor op de gang. Het licht gaat dan automatisch aan als je naar het toilet gaat. Ook een antislipmatje in de douche zorgt dat je niet uitglijdt. 

5. Verhuizen naar een woning die beter bij mij past 

Wil je kleiner wonen, omdat de kinderen het huis uit zijn? Of wil je juist een woning met meer ruimte, omdat je een baby verwacht? Wij bieden zoveel mogelijk mensen een passende woning en daarom stimuleren we doorstroming. Wist je dat 1 verhuizing een hele stroom verhuisbewegingen op gang brengt? En dat er verschillende regelingen zijn waar je gebruik van kunt maken als je wilt doorstromen?