Binnenkort beschikbaar
Nieuwbouw
Voorrang huurders
Laatst bijgewerkt 16-11-2023

Parkweelde 

Nieuwbouw in het sociale en middensegment 

In de wijk Kruiskamp slopen we 224 portiekwoningen en 16 kleine seniorenwoningen. Hiervoor in de plaats komt Parkweelde met 320 sociale huurwoningen en 80 middensegment huurwoningen.  

Project

Parkweelde ligt in de wijk Kruiskamp. In de directe omgeving ligt het Neptunusplein met een groot winkelaanbod, waaronder 2 supermarkten. Het centrum van de binnenstad van Amersfoort is op loopafstand. En de verbinding van het openbaar vervoer is uitstekend. Parkweelde bestaat uit 400 woningen, waarvan 320 sociale huurwoningen en 80 middensegment huurwoningen. Er komen 63 grondgebonden woningen en 337 appartementen. Het gaat om 2- en 3-kamerappartementen.  

Een passend thuis voor iedereen

De vraag naar betaalbare woningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Parkweelde is hier een goed voorbeeld van. Om ruimte te maken slopen we 224 verouderde portiekwoningen en 16 kleine seniorenwoningen. Hiervoor in de plaats bouwen we 400 nieuwe en duurzame woningen.  

Bouwen in 3 fases

Parkweelde is in 3 verschillende fases verdeeld.  

  • Fase 1: sloop van 96 woningen aan de Vasco da Gamastraat. Bouw van 214 nieuwe woningen (147 sociale huurwoningen en 67 huurwoningen in het middensegment). 
  • Fase 2 en 3: Bouw van 63 eengezinswoningen (waarvan 13 woningen in het middensegment) en 123 sociale huurappartementen.  

Woningen (fase 1)

De gebouwen in fase 1 bestaan uit 2 woonblokken. Deze woonblokken liggen in een parkachtige, groene omgeving. In beide woonblokken komt een kleiner gebouw. Deze kleine gebouwen bereik je door middel van een zogenaamde corridor. Dit is een soort interne gang. De 2 grote gebouwen hebben allebei een eigen trappenhuis en lift. Deze bereik je door galerijen. Ook zijn er zogenaamde maissonettes met een eigen ingang op de begane grond. 

Sociale huur

Het 1e woonblok bestaat volledig uit sociale huurappartementen. Het kleinere gebouw in het 2e woonblok bestaat ook uit sociale huur. In totaal zijn dit 147 sociale huurappartementen. De oppervlakte van de sociale huurappartementen is verschillend. Van 49 vierkante meter tot ongeveer 68 vierkante meter. Bijna alle woningen hebben een balkon of terras. De huurprijzen liggen tussen de € 647 en € 808 per maand. Dit bedrag is exclusief servicekosten.  

Middensegment huur 

Het 2e woonblok bestaat uit middensegment huurwoningen. Het gaat hier om 67 woningen.  

De middensegment huurappartementen hebben een oppervlakte tussen de 66 en 85 vierkante meter. Het gaat om 3-kamerappartementen. De keuken heeft inbouwapparatuur, zoals een koel-vriescombinatie, vaatwasser, combimagnetron, kookplaat en afzuigkap (zonder motor). De badkamer en het toilet hebben luxe sanitair. Bijna alle woningen hebben een terras of balkon. De definitieve huurprijzen zijn naar verwachting in november 2023 bekend. 

Parkeren

Op het binnenterrein is ruimte om te parkeren. De middensegment huurwoningen hebben een eigen parkeerplaats. Hiervoor betaal je € 35 per maand (exclusief servicekosten). 

Duurzaam wonen 

Alle woningen zijn gasloos en hebben vloerverwarming. Hiermee verwarm je de woning in de winter en kun je de woning in de zomer (beperkt) koelen. Hiervoor wordt zogenaamde bodemwarmte gebruikt. Alle woningen zijn daarom aangesloten op een algemene installatie. Dit betekent dat je niet zelf een energieleverancier kunt kiezen. Voordat je een huurovereenkomst tekent, ben je verplicht een leveringsovereenkomst met de warmteleverancier te sluiten. Een groot deel van de woningen heeft 4 of 6 zonnepanelen.  

Woningen (fase 2 en 3) 

De nieuwbouw van fase 2 en 3 bestaat uit 63 eengezinswoningen en 123 appartementen. De eengezinswoningen hebben een schuin dak en op de 1e verdieping zijn de slaapkamers en badkamer. De appartementen bestaan uit 2- en 3-kamerappartementen. Meer informatie over de woningen verwachten we aan het eind van 2023 te kunnen geven.  

Doelgroep 

Door een mix van sociale- en middensegment huurappartementen en kleine eengezinswoningen is Parkweelde geschikt voor een grote groep woningzoekenden.  

Voorrang

Bewoners die een sociale huurwoning achterlaten, hebben voorrang op woningen in het middensegment.

Planning 

De bouw van fase 1 is in volle gang. We verwachten de eerste woningen in het laatste kwartaal van 2023 op te leveren.  

De sloop van fase 2 en 3 is ook gestart. We verwachten met de bouw te starten in het laatste kwartaal van 2023. We verwachten dat het hele project in 2025 klaar is.  

Impressies en foto's

Parkweelde
Parkweelde
Parkweelde
Parkweelde
Parkweelde
Overzicht Parkweelde

Video rondleiding door de woning

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.

Parkweelde rondleiding 3-kamerappartement type B2A.

Interesse en contact

Interesse of vragen

De toewijzing van de sociale huurwoningen verloopt via WoningNet. We verwachten dat de advertenties er in augustus 2023 op staan. De middensegment huurwoningen komen op Ik zoek. We verwachten dat de advertenties vanaf november 2023 op de website staan.  

Heb je een vraag over Parkweelde? Stuur dan een mail naar parkweelde@de-alliantie.nl. Zelf meekijken op de bouw? Kijk dan naar deze livestream.

Informatiebrieven