Niet beschikbaar
Nieuwbouw
Voorrang 55+
Laatst bijgewerkt 16-11-2023

Leemwierde in Almere Haven

Betaalbare huurwoningen voor senioren en mensen die zorg nodig hebben 

Het project Leemwierde ligt in de wijk De Wierden in Almere Haven. Leemwierde bestaat uit 3 gebouwen. Gebouw A bestaat uit 15 sociale huurappartementen. Gebouw B heeft 23 koopappartementen en gebouw C telt 60 woonzorgappartementen.

Project

Betaalbare woningen en woonzorg in de buurt 

De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Het project Leemwierde is hier een goed voorbeeld van. Met dit project komen we tegemoet aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen voor bijvoorbeeld senioren en mensen die zorg nodig hebben. De koopwoningen van Reinbouw zorgen voor meer diversiteit in het aanbod aan woningen in de wijk.  

Woningen

Het aanbod aan woningen in het project Leemwierde is divers. Er zijn 15 sociale huurappartementen, 60 woonzorgappartementen en 23 koopappartementen. De gemeente Almere ontwikkelt een inrichtingsplan voor de openbare ruimte tussen de gebouwen.  

Sociale huurappartementen 

De sociale huurappartementen hebben een woonkamer met keuken, badkamer en 1 of 2 slaapkamers. De appartementen verschillen in grootte van ongeveer 57 m2 tot 73 m2. De huurprijs van de appartementen van 57 m2 is € 647,19. De huurprijs van de grotere appartementen is € 693,60.  


De appartementen leveren we zo op: afwerking en basisvoorzieningen.

Woonzorgappartementen 

De grootte van de woonzorgappartementen varieert van 43 tot 50 m2. Alle appartementen hebben een woonkamer met keukenblok, slaapkamer en badkamer. Bij iedere 10 woonzorgappartementen hoort 1 gemeenschappelijke huiskamer.

Koopappartementen

De koopappartementen zijn inmiddels allemaal verkocht. Meer informatie vind je op de projectpagina: www.wierdesingel.nl.

Doelgroep

De sociale huurappartementen zijn bedoeld voor ouderen. Senioren uit de wijk De Wierden hebben voorrang op een woning (zie onder voorrang). De woonzorgappartementen zijn bedoeld voor mensen die zorg nodig hebben.  

Voorrang

5 van de 7 woningen op de begane grond wijzen we met voorrang toe aan senioren uit de wijk De Wierden die een eengezinshuurwoning achterlaten.

De woningen op de eerste verdieping zullen we naar verwachting met voorrang toewijzen aan andere huurders (niet-senioren) uit de wijk De Wierden die een eengezinshuurwoning achterlaten.  

Voor alle woningen geldt dat we voorrang geven aan bewoners uit de wijk De Wierden (volgens de regeling Bouwen voor de Buurt).

De Zorggroep Almere zal de woonzorgappartementen op basis van een zorgindicatie (CIZ-indicatie) passend toewijzen.  

Planning

De nieuwbouw is gestart in 2022. Naar verwachting leveren we de huurappartementen in oktober 2023 op. De oplevering van de woonzorgappartementen volgt in november 2023.  

Impressies en foto's

Interesse en contact

Interesse en contact

De toewijzing van de sociale huurappartementen verloopt via WoningNet. De woningen stonden begin juli op WoningNet en zijn inmiddels verhuurd.  

De toewijzing van de woonzorgappartementen verloopt via Zorggroep Almere 

Presentaties: