Niet beschikbaar
Nieuwbouw
55+
Laatst bijgewerkt 29-5-2024

Leemwierde in Almere Haven

Betaalbare huurwoningen voor senioren en mensen die zorg nodig hebben 

Het project Leemwierde ligt in de wijk De Wierden in Almere Haven. Leemwierde bestaat uit 3 gebouwen. Gebouw A bestaat uit 15 sociale huurappartementen. Gebouw B heeft 23 koopappartementen en gebouw C telt 60 woonzorgappartementen.

Project

Betaalbare woningen en woonzorg in de buurt 

De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Het project Leemwierde is hier een goed voorbeeld van. Met dit project komen we tegemoet aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen voor bijvoorbeeld senioren en mensen die zorg nodig hebben. De koopwoningen van Reinbouw zorgen voor meer diversiteit in het aanbod aan woningen in de wijk.  

Woningen

Het aanbod aan woningen in het project Leemwierde is divers. Er zijn 15 sociale huurappartementen, 60 woonzorgappartementen en 23 koopappartementen. De gemeente Almere is verantwoordelijk voor de openbare ruimte tussen de gebouwen. 

Sociale huurappartementen 

De sociale huurappartementen hebben een woonkamer met keuken, badkamer en 1 of 2 slaapkamers. De appartementen verschillen in grootte van ongeveer 57 m2 tot 73 m2. De huurprijs van de appartementen van 57 m2 is € 647,19. De huurprijs van de grotere appartementen is € 693,60.  

De sociale huurappartementen zijn inmiddels allemaal verhuurd.

Woonzorgappartementen 

De grootte van de woonzorgappartementen varieert van 43 tot 50 m2. Alle appartementen hebben een woonkamer met keukenblok, slaapkamer en badkamer. Bij iedere 10 woonzorgappartementen hoort 1 gemeenschappelijke huiskamer en keuken.

Woonzorg Flevoland kan meer informatie geven over het zorgaanbod. Zij wijzen deze zorgwoningen toe.

Koopappartementen

De koopappartementen zijn inmiddels allemaal verkocht. Meer informatie vind je op de projectpagina: www.wierdesingel.nl.

Doelgroep

De sociale huurappartementen zijn bedoeld voor ouderen. Senioren uit de wijk De Wierden hebben voorrang op een woning (zie Voorrang).

De zorgwoningen zijn vooral bedoeld voor ouderen met een zorgindicatie.

In het gebouw is straks dagbesteding. Hiervan kunnen ook mensen uit de wijk gebruik maken.

Planning

De sociale huurappartementen zijn inmiddels opgeleverd en verhuurd.

Vóór de zomer van 2024 wil Woonzorg Flevoland de nieuwe bewoners van de zorgwoningen verwelkomen.

Impressies en foto's

Interesse en contact

Interesse en contact

De toewijzing van de sociale huurappartementen verloopt via WoningNet. De woningen stonden begin juli op WoningNet en zijn inmiddels verhuurd.  

Heb je een vraag over het zorgaanbod? Stuur een mail naar Woonzorg Flevoland.

Informatieavonden