Geen status
Nieuwbouw
Voorrang huurders
Laatst bijgewerkt 16-11-2023

Operaplein

Samen met de omwonenden, maken de gemeente Amersfoort en de Alliantie plannen voor vernieuwing van het Operaplein.

Het project

Het Operaplein was toe aan vernieuwing. Samen met de omwonenden, hebben de gemeente Amersfoort en de Alliantie plannen gemaakt en de inspraak geregeld. De winkeltjes en het speelveldje op het Operaplein maken plaats voor één grote Hoogvliet-supermarkt, met appartementen daarboven. De sloop hiervan is gestart.

Voor de herontwikkeling van het Operaplein is een ontwerpbestemmingsplan gemaakt dat de bouw van een supermarkt en 60 woningen mogelijk maakt. Dit plan lag van 1 oktober 2020 tot 12 november 2020 ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het ontwerp-bestemmingsplan kan worden ingezien via Ruimtelijkeplannen.nl en Amersfoort.nl.

De Alliantie en de gemeente Amersfoort wilden omwonenden van het Operaplein en andere belanghebbenden graag informeren over het plan voor de openbare ruimte, de planning en het ontwerp van de nieuwbouw. Belangstellenden waren welkom bij een inloopbijeenkomst op woensdag 18 mei. De bijeenkomst werd goed bezocht.

Planning

De bouw van de 60 huurappartementen, een buurtruimte en een Hoogvliet-supermarkt is gestart. De oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van 2024.

Impressies en foto's