02-06-2021

Unieke samenwerking tussen VMBO en MBO instellingen, aannemers en de Alliantie

Wederom een unieke samenwerking tussen VMBO en MBO instellingen, regionale aannemers en de Alliantie met een prachtig resultaat!

De woning, aan De Voormeulenweg 105, in Bussum, gemeente Gooise Meren is verbouwd met 3 studenten van ‘Bouwmensen’.
Een leerling van het MBO heeft de aansturing gedaan samen met leermeester van Goois Bouwbedrijf. Deze woning liep synchroon met het V&V project van de Alliantie, wij zijn bijzonder trots op het gezamenlijke resultaat. Een indruk van de werkzaamheden, betrokkenen en het resultaat bekijk je in de video

​​De woning is volledig verbouwd, zowel aan de binnenkant als buitenkant en krijgt het energie label A. De Alliantie en veel aannemers in de regio Gooi en Vechtstreek leveren een groot aandeel in het opleiden van jonge mensen.  

Het 'Bouwhuis'
Ruim 15 geleden startte het ‘Bouwhuis’, op het ROC terrein in Hilversum. De samenwerking tussen regionale vmbo scholen, het mbo RocvA, en aannemers Goois Bouwbedrijf en Bouwmensen, en de Alliantie is uniek te noemen. Zo ver wij weten de enige in zijn soort in Nederland. Jaarlijks zijn er 2 ‘Bouwhuis’ projecten: Een woning wordt gerenoveerd en verduurzaamd door leerlingen van het vmbo Hilfertsheem college én College de brink uit Laren onder begeleiding van een mbo student en een tweede woning wordt toekomstbestendig gemaakt met een RocvA mbo student en gevorderde leerlingen die een opleiding volgen bij Bouwmensen. (meestal drie leerlingen die stage lopen bij Goois Bouwbedrijf). De Alliantie; ”Alle leerlingen brengen theorie in praktijk die niet verschilt van de werkelijkheid. Inmiddels hebben we meer dan 15 mbo studenten, 3 leermeesters en 400 leerlingen in onze Bouwhuizen gehad. We kunnen dus rustig zeggen dat het Bouwhuis veel heeft betekent voor de opleiding van veel jonge mensen in de regio Gooi en Vechtstreek.” Meer informatie en foto's bekijk je op de facebook pagina.  

25e Bouwhuis
Het 25e Bouwhuis is bekend. De woning aan de Koomanstraat 37, in Hilversum wordt gereed gemaakt voor de toekomst. De vorige bewoners hebben er 60 jaar gewoond, het wordt dus weer een mooie klus voor de studenten. 

De woning is volledig verbouwd, zowel aan de binnenkant als buitenkant en krijgt het energie label A. De Alliantie en veel aannemers in de regio Gooi en Vechtstreek leveren een groot aandeel in het opleiden van jonge mensen.

”Alle leerlingen brengen theorie in praktijk die niet verschilt van de werkelijkheid. Inmiddels hebben we meer dan 15 mbo studenten, 3 leermeesters en 400 leerlingen in onze Bouwhuizen gehad. We kunnen dus rustig zeggen dat het Bouwhuis veel heeft betekent voor de opleiding van veel jonge mensen in de regio Gooi en Vechtstreek.”