Nieuwbouw
Starters
Voorrang huurders

Circusterrein  

Nieuwe stadswijk in Hilversum

Aan de Diependaalselaan in Hilversum komt een nieuwe stadswijk met verplaatsbare woningen voor starters, spoedzoekers en mensen met een cruciaal beroep.

Project

Het Circusterrein aan de Diependaalselaan in Hilversum is braakliggend terrein. Dankzij onze nauwe samenwerking met de gemeente Hilversum en woningcorporaties G&O en Dudok bouwen we hier een bruisende nieuwe stadswijk. Op het terrein komt een nieuwe, levendige woonwijk met daaromheen een parkachtige omgeving. Dit betekent veel groen en ruimte voor ontspanning.

Ruimte voor ontmoeting 

Naast woningen is er ook plek voor een gemeenschappelijke ruimte. Hier kunnen bewoners en omwonenden elkaar ontmoeten en activiteiten organiseren. Daarnaast komen er op het terrein 2 kleine kantoren voor de gemeente, de woningcorporaties en andere partijen die in de wijk actief zijn.  

Een passende woning voor iedereen 

De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Ook bieden we tijdelijke huisvesting en transformeren we kantoorpanden tot woningen. De woningen op het Circusterrein zijn een goed voorbeeld van verplaatsbare woningen met de kwaliteit van een permanente woning. Het is de bedoeling dat de woningen 15 jaar blijven staan. Daarna zoeken we een nieuwe bestemming voor de woningen op het Circusterrein.'

Woningen

Het ontwerp voor de woningen is nog niet definitief. We verwachten ongeveer 400 verplaatsbare woningen te kunnen plaatsen. Dit worden woningen van permanente bouwkwaliteit. Er komen verschillende type woningen:  

  • studio’s van 28 m2 
  • 2-kamerwoningen van 43 m2
  • 3-kamerwoningen van 50 m2

Duurzaam wonen  

Het wordt duurzaam wonen op het Circusterrein. Zo zijn alle woningen gasloos. Verder stimuleren we het gebruik van duurzaam vervoer door inpandige fietsenstallingen te maken. Er komen zo’n 260 parkeerplaatsen op het terrein. De parkeerplaatsen komen rondom de gebouwen. Dit is voor het gemak van de bewoners, maar ook om de toename van parkeerdruk in de omgeving te beperken.  

Doelgroep

De woningen zijn voor mensen die op dit moment veel moeite hebben om een woning te vinden. Dit zijn bijvoorbeeld starters, maar ook spoedzoekers en mensen met een cruciaal beroep. Zoals leerkrachten, politiemensen of mensen werkzaam in de zorg. Met dit project helpen we deze groep snel aan een nieuwe woning. Om de volgende stap te zetten of om een eerste plek voor zichzelf te vinden.

Voorrang op woning

Starters, spoedzoekers en mensen met een cruciaal beroep krijgen voorrang op een woning op het Circusterrein.

Planning

We verwachten in het 2e kwartaal van 2025 te starten met de bouw.  

Impressies en foto’s 

Impressie noordgevel
Impressie oostgevel
Impressie zuidgevel
Impressie westgevel
Het circusterrein
Impressie detail gevel
Interesse en contact

Interesse en contact

Heb je een vraag over de ontwikkeling van het Circusterrein? Mail naar circusterrein@de-alliantie.nl.