Nieuwbouw
Starters

Leusderweg 249 in Amersfoort

Duurzame buurt in het groen

Aan de Leusderweg bouwen we 14 duurzame eengezinswoningen aan een groen en besloten hofje.

Project

Op de plek waar voorheen de Bilalschool stond, komen 14 duurzame eengezinswoningen. De woningen liggen aan een groen en besloten hofje. Dit hofje bereik je via de Leusderweg. Dit is een levendige winkelstraat met een ruime keuze aan winkels voor diverse dagelijkse boodschappen. Voor meer winkels en horeca ben je binnen 10 minuten fietsen in de Amersfoortse binnenstad. De Leusderweg grenst aan Nimmerdor. Dit is een uniek bosgebied met veel wandel- en fietspaden. Het ontwerp van de woningen en het openbare hofje is gemaakt door ZEEP architecten en MAAK.

Tijdens de inloopbijeenkomst op 7 maart konden mensen deze panelen bekijken. Zo kreeg men een goed beeld van de woningen, de planning en hoe het binnenterrein eruit komt te zien.

Een passende woning voor iedereen

De vraag naar sociale huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Ook bieden we tijdelijke huisvesting en transformeren we kantoorpanden tot woningen. In de wijk De Berg en het Leusderkwartier zijn weinig sociale huurwoningen. Met de toevoeging van deze 14 sociale huurwoningen bieden we ook huurders een passende woning in een mooie wijk.

Woningen

De 14 eengezinswoningen krijgen allemaal een eigen tuin en berging. De woningen hebben 2 slaapkamers. De oppervlakte van de woningen is ongeveer 71 m2. Parkeren kan voor de deur en is gratis. De verwachte huurprijs ligt tussen € 650,43 en € 879,66. Mogelijk is er nog sprake van servicekosten. Deze extra kosten zijn voor het onderhoud van de groene afscheiding tussen de woningen.

Duurzaam wonen

De eengezinswoningen krijgen een A++ energielabel. De woningen zijn volledig gasloos. Op de daken komen zonnepanelen. Iedere woning krijgt een bodemwarmtepomp. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om woningen te verwarmen.

Doelgroep

De eengezinswoningen zijn voor kleine huishoudens van 2 tot 3 personen en voor starters.

Voorrang op woning

Hoe de voorrangsregels zijn, is op dit moment nog niet bekend.

Planning

De Bilalschool die op dit terrein stond, is inmiddels gesloopt. Dit betekent dat het terrein klaar is voor de bouw van de woningen. Het bestemmingsplan staat inmiddels vast. Dit betekent dat je geen bezwaar meer kunt maken tegen de plannen. De omgevingsvergunning wordt binnenkort ingediend. Dit wordt openbaar gemaakt via gemeente Amersfoort.

We verwachten in het derde kwartaal van 2024 te starten met de bouw. De verwachte oplevering van de woningen is het derde kwartaal van 2025. Een half jaar voordat we de woningen opleveren, adverteren we deze woningen op DAK.

Impressies en foto's

Hoog over impressie
Impressie hofje
Interesse en contact

Interesse en contact

We verwachten de woningen een half jaar voor oplevering op DAK (voorheen WoningNet) te plaatsen.

Heb je een vraag? Stuur ons dan een e-mail.