Niet beschikbaar

Pasar Malamstraat

Indische buurt in Almere

Tijdelijke huurwoningen voor Oekraïense vluchtelingen.

Project

Nog steeds komen er elke dag Oekraïense vluchtelingen naar Nederland. Veel vluchtelingen verblijven in de noodopvang, ook in Almere. Ze wonen bijvoorbeeld in kantoorpanden. Dit is voor de lange termijn geen goede opvanglocatie. Daarom besloot de gemeente Almere dat er aan de Pasar Malamstraat in de Indische Buurt 211 tijdelijke woningen komen. In deze flexwoningen kunnen straks 400 tot 600 mensen wonen.

Beschikbaarheid

De vraag naar sociale huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Ook bieden we tijdelijke huisvesting. Dit project aan de Pasar Malamstraat in Almere is daar een goed voorbeeld van.

Woningen

Samen met woningcorporatie GoedeStede bouwen we compacte tweekamerwoningen van zo’n 36 vierkante meter. De woningen hebben een woonkamer met keuken, badkamer en slaapkamer. Verder zijn er gemeenschappelijke ruimtes, waar bewoners bijvoorbeeld de was kunnen doen. De gemeente werkt nog aan een inrichtingsplan voor de ruimte rondom de woningen.

Tijdelijke woningen

Het gaat hier om tijdelijke woningen. Ook wel flexwoningen genoemd. Het voordeel van flexwoningen is dat ze relatief snel kunnen worden geplaatst op een zogenaamde pauzelocatie. Dit zijn plekken die voorlopig ‘vrij’ zijn, totdat de gemeente er een definitieve bestemming voor heeft. Huurcontracten voor flexwoningen zijn dan ook voor bepaalde tijd. Daarna komt de woning vrij voor een volgende woningzoekende.

Doelgroep

De flexwoningen aan de Pasar Malamstraat zijn bedoeld voor vluchtelingen uit Oekraïne. De tijdelijke woningen worden gebouwd voor 10 jaar. De woningen zijn de eerste 3 jaar (of zolang dat nodig is) bedoeld voor Oekraïners. Daarna maken we ze geschikt voor huurders die al lang op woning in de sociale huur wachten.

Planning

We verwachten de woningen in maart 2023 op te leveren aan de gemeente Almere. De gemeente beheert de woningen.

De volledige planning vind je in deze pdf.

Plattegrond

Impressies en foto's

Interesse en contact

Interesse en contact

Heb je een vraag over dit project? Op de website van gemeente Almere vind je meer informatie over het opvangen van vluchtelingen in Almere. Je kunt je vragen ook mailen naar: info@almere.nl.