New Brooklyn - Europakwartier

Mix van koop, vrije sector en sociale huur

Algemeen

In het Europakwartier Oost 1 in Almere Poort komen 1400 nieuwe woningen. Een mix van koop, vrije sector en sociale huur. De buurt krijgt de naam New Brooklyn, door de bebouwing en de ruime, groene en kindvriendelijke opzet.

Typisch aan New Brooklyn is de Meent, een kruisvormige groene ruimte in het midden van de wijk. Door verhoogde straten kunnen bijzondere bomen worden geplant en ontstaan splitlevelwoningen met trappartijen aan de straatkant.

De woningen worden door meerdere partijen ontwikkeld en gebouwd. De Alliantie realiseert ongeveer 400 sociale huurwoningen. Dit worden eengezinswoningen, appartementen en benedenwoningen met daarboven appartementen. 

De woningen zijn bedoeld voor starters, doorstromers en senioren. Fietsers en voetgangers krijgen alle ruimte in New Brooklyn. Station Almere Poort ligt op loopafstand.

We verwachten dat de woningen in 2023-2024 af zijn .

Reageren op een woning

De 20 eengezinswoningen zijn reeds verhuurd.

Binnenkort worden de overige 33 appartementen  (7 maisonnette woningen) geadverteerd op woningnet.

We adviseren u om woningnet goed in de gaten te houden.

Let op: reageren op woningen kan alleen via WoningNet. Om te kunnen reageren moet je daar ingeschreven staan als woningzoekende. 

Contact

Alles over het project vind je op deze pagina. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de Alliantie 088 00 232 00.