Door corona werken we anders. Onze balies zijn gesloten. Je kan een reparatie zelf online aanvragen. De wachttijden zijn langer, we vragen daarvoor je begrip. Regel je woonzaken gemakkelijk in Mijn Alliantie of neem contact op via chat of telefoon.
Projecten Overzicht

New Brooklyn - Europakwartier

In het Europakwartier Oost 1 in Almere Poort komen ca. 1400 nieuwe woningen. Een mix van koop, vrije sector en sociale huur. De buurt krijgt de naam New Brooklyn omdat het zich kenmerkt door een relat

In het Europakwartier Oost 1 in Almere Poort komen ca. 1400 nieuwe woningen. Een mix van koop, vrije sector en sociale huur. De buurt krijgt de naam New Brooklyn omdat het zich kenmerkt door een relat

Algemeen

In het Europakwartier Oost 1 in Almere Poort komen ca. 1400 nieuwe woningen. Een mix van koop, vrije sector en sociale huur. De buurt krijgt de naam New Brooklyn omdat het zich kenmerkt door een relatief dichte bebouwing in tegelijkertijd een ruime, groene en kindvriendelijke opzet.

Typisch aan New Brooklyn is de Meent, een kruisvormige groene ruimte in het midden van de wijk. Door verhoogde straten kunnen niet-standaard Almeerse bomen worden geplant en ontstaan splitlevelwoningen met trappartijen aan de straatkant.

De 1400 woningen worden door meerdere partijen ontwikkeld en gerealiseerd. De Alliantie zal circa 400 sociale huurwoningen gaan realiseren. Dit worden eengezinswoningen, appartementen en benedenwoningen met daarboven appartementen. 

Fietsers en voetgangers krijgen alle ruimte in New Brooklyn. Bovendien kan het autogebruik beperkt blijven: station Almere Poort ligt op loopafstand.

Doelgroep: De woningen zijn bedoeld voor starters, doorstromers en senioren. 

Planning: De bouw gaat gefaseerd en geplande oplevering is 2023-2024.

WoningNet

De woningen worden aangeboden via www.woningnet.nl. Om te kunnen reageren op sociale huurwoningen, dient u hier ingeschreven te staan als woningzoekende. Wanneer de woningen te huur worden aangeboden, vermelden we dat hier en via een vooraankondiging op Woningnet. Wij verwachten pas eind 2021 begin 2022 te kunnen adverteren met deze woningen.

Contact

Alle informatie over het project zullen wij via deze projectpagina communiceren.