Annapark in Almere Stad

Er komen 200 tijdelijke huurwoningen in het Annapark.

Annapark

Er is drukte op de woningmarkt in Almere. En die neemt de komende jaren alleen maar toe. Alleen aan de stadsranden bouwen, is  daarom niet meer voldoende.

Daarom heeft de gemeente besloten dat er in het Annapark 200 tijdelijke woningen komen. De woningen blijven daar 15 jaar staan.

Betaalbare, tijdelijke woningen

We bouwen compacte tweekamerwoningen van zo'n 40 vierkante meter. De woningen hebben een woonkamer met keuken, badkamer en slaapkamer.

De woningen zijn bestemd voor verschillende doelgroepen. Het merendeel is bestemd voor starters, maar er zijn ook woningen voor leraren, thuisloze jongeren, en buurtbewoners

 

Omgeving

Openbare ruimte

De gemeente Almere werkt een inrichtingsplan voor de openbare ruimte. Dit doet de gemeente samen met omwonenden. 

Waar in het Annapark?

Op de kaart zie je waar de woonblokken komen. Deze locatie is samen met de buurt en scholen bepaald. Naast de tijdelijke woningen, wordt de Internationale School gebouwd. 

Voorlopig schetsontwerp

Een architect heeft schetsen gemaakt. Deze schetsen werken we nog verder uit. Er is dus nog niets vastgesteld. Daarom noemen we dit het ‘voorlopige schetsontwerp’. Dit is alleen bedoeld een indruk te geven. Je kan dan ook geen rechten ontlenen aan de schetsen.

Op deze pagina vind je een aantal van de schetsen. Benieuwd naar meer ontwerpen? Bekijk dan het Voorlopig Schetsontwerp.

Meedenken

In 2021 was er een informatiebijeenkomst voor de buurt. Tijdens de bijeenkomst gaven we deze presentatie. Ook is een klankbordgroep samengesteld. Met deze groep hebben we veel overlegd.  

Op de website annaparkalmere.nl. vind je de verslagen van alle sessies met de buurt en de klankbordgroep. 

Planning

Op de website annaparkalmere.nl staat de planning. 

Contact

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief blijf je op hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Heb je een vraag? Dan kun je contact opnemen met Jolanda Niessen. Zij is  gebiedsontwikkelaar van de Alliantie via: jniessen@de-alliantie.nl.

Interesse?

We bieden de sociale huurwoningen straks aan via WoningNet

We bouwen huizen voor mensen met een bescheiden inkomen. De huurprijs ligt straks dan ook rond de eerste aftoppingsgrens (netto huurprijs € 633,25, prijspeil 2021).