Binnenkort beschikbaar
Nieuwbouw
55+
Starters
Laatst bijgewerkt 5-6-2024

Vathorst De Velden 1F

Groene buurt in nieuwbouwwijk Vathorst

In de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst bouwen wij 50 nieuwe huurappartementen aan het Westelijk park. 

Project

In de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst bouwen wij 50 nieuwe huurappartementen. Het gaat om 35 sociale huurappartementen en 15 appartementen in het middensegment. De appartementen komen aan het Westelijk park. Dit is een groene zone in Vathorst waar alle ruimte is voor recreatie, ontmoeting en ontspanning. De parkweide is de ideale plek om te picknicken en sporten. In het waterbos kan de natuur haar gang gaan.

Levendig Vathorst

Vathorst is volop in beweging en breidt nog uit. Het winkelcentrum met ruim 60 diverse winkels is ruim opgezet met mooie pleinen en veel groen. Buurtbewoners organiseren hier veel leuke evenementen. Wonen in Vathorst betekent wonen in een kindvriendelijke en sociale wijk. Het is een wijk met veel groen en water. Voorzieningen op het gebied van zorg, onderwijs, sport en cultuur zijn dichtbij.

Een passend thuis voor iedereen

De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Ook bieden we tijdelijke huisvesting en verbouwen we kantoorpanden tot woningen. Met het project Vathorst De Velden 1F voegen we 50 nieuwe woningen toe aan ons bezit.

Woningen

In Vathorst staan veel eengezinswoningen. Met het project Vathorst De Velden 1F breiden we het aantal appartementen uit. Het project bestaat uit 35 sociale huurappartementen en 15 middeldure huurappartementen. Hiermee spelen we in op de grote vraag naar betaalbare woningen in de wijk Vathorst.

Type woningen

De 15 appartementen in het middensegment hebben allemaal 2 slaapkamers. In de sociale huur zijn er 3 verschillende types. Er zijn 7 2-kamerappartementen, 23 3-kamerappartementen en 5 4-kamerappartementen.

Duurzaam wonen

Alle appartementen krijgen een BENG-label. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouwd. De appartementen krijgen allemaal een eigen luchtwarmtepomp. Op het dak liggen zonnepanelen. Een aantal appartementen wordt hierop aangesloten.

Doelgroep

De appartementen in Vathorst De Velden 1F zijn geschikt voor starters en kleine huishoudens. De appartementen zijn gelijkvloers en daardoor ook ideaal voor senioren.

Voorrang op woning

Welke woningzoekende voorrang heeft, staat vermeld in de advertentie.

Planning

We verwachten in de herfst van 2024 te starten met de bouw van Vathorst De Velden 1F. De oplevering van de appartementen zal eind 2025 of begin 2026 zijn. Een paar maanden voor de oplevering van de appartementen adverteren wij de woningen op DAK Eemvallei.

Impressies en foto's

Impressie Vathorst De Velden
Impressie Vathorst De Velden
Interesse en contact

Interesse en contact

We bieden de sociale huurwoningen aan op DAK. De vrije sector huurappartementen staan op Ik zoek. Heb je een vraag over de ontwikkeling van Vathorst De Velden 1F? Mail naar vathorst1F@de-alliantie.nl.