Niet beschikbaar
Nieuwbouw
Starters
Voorrang huurders
Laatst bijgewerkt 15-7-2024

Van Essenpad in Eemnes 

Sociale huurwoningen in de wijk Lindetuin 

In het nieuwbouwproject Lindetuin in Eemnes bouwen we 20 sociale huurwoningen aan het Van Essenpad. De woningen zijn ideaal voor singles, starters en kleine gezinnen.  

Project

In Zuidpolder Eemnes komt de nieuwe woonwijk Lindetuin. In deze wijk staan het dorpse karakter van Eemnes en de landelijke omgeving centraal. Het wordt een wijk met veel groen, voldoende ruimte om te spelen en elkaar te ontmoeten. Hier bouwen wij 20 sociale huurwoningen aan het Van Essenpad. De woningen komen tussen het Van Eijdenplantsoen en de Blomsingel.  

Anders wonen

Het gaat om tussenwoningen die een iets andere opzet hebben dan een traditionele woning. Je komt binnen in de keuken. Als je doorloopt kom je in de hal. En vanuit de hal loop je de woonkamer in. Deze woningen zijn ideaal voor singles, starters en kleine gezinnen.  

Een passend thuis voor iedereen 

De vraag naar sociale huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Dit project is een goed voorbeeld van het bouwen van extra sociale huurwoningen.

Woningen

De tussenwoningen hebben 2 verdiepingen. Op de begane grond zit de keuken en woonkamer. Op de 1e verdieping is ruimte voor de badkamer en 2 slaapkamers. Op de zolder is ruimte voor eventueel een bed/bureau of bergruimte. Hier is ook een afgesloten ruimte voor de bodemwaterpomp. Parkeren kan gewoon in de wijk.   

Duurzaam wonen 

Vanaf 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Om dat doel te bereiken zijn we onze woningen al aan het verduurzamen en investeren we in duurzame nieuwbouwwoningen. De Lindetuin is hier een goed voorbeeld van. We bouwen de woningen volgens de zogenaamde BENG-norm. BENG staat voor bijna energie neutraal. De woningen krijgen allemaal een eigen bodemwarmtepomp. Voor het halen van deze norm zijn zonnepanelen niet nodig. De woningen krijgen een energielabel A+++.  

Doelgroep

Deze woningen zijn ideaal voor singles, starters en kleine gezinnen.   

Voorrang

Huurders die een sociale huurwoning achter laten hebben voorrang

Planning

De woningen zijn toegewezen. In september krijgen de bewoners de sleutel. 

Impressies en foto's

Impressie Van Essenpad
Gevelaanzicht
Situatie Van Essenpad
Plattegrond
Interesse en contact

Interesse en contact

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.  
Heb je vragen? Mail dan naar: delindetuin@de-alliantie.nl.