Niet beschikbaar
Laatst bijgewerkt 29-5-2024

Plukveld in de Zuidpolder van Eemnes

Duurzame wijk in het groen

Op een mooie plek in de Zuidpolder in Eemnes komt het project Plukveld. De naam van dit project heeft alles te maken met de ligging. Plukveld ligt aan de rand van het dorp Eemnes. Ernaast is een veld waar je fruit en bloemen gewoon mag plukken. De Zuidpolder is een rustige wijk met een dorps karakter. Kinderen spelen buiten en bewoners ontmoeten elkaar in de wijk. De woningen zijn duurzaam en comfortabel.

Het project

De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen. Bijvoorbeeld in het Plukveld in Eemnes. De bouw startte in het laatste kwartaal van 2022. De woningen hebben al op WoningNet gestaan en op dit moment zijn we bezig met de toewijzing van de sociale huurwoningen.

De woningen

Plukveld is een deelplan in de Zuidpolder. Dit deelplan bestaat uit 12 nieuwe, sociale huurwoningen. Het gaat om 6 eengezinswoningen, 2 benedenwoningen en 4 bovenwoningen. De duurzame en energiezuinige woningen worden gebouwd door Heijmans.

Eengezinswoningen

De eengezinswoningen zijn ongeveer 98 m2 groot. Het zijn 4-kamerwoningen. Dit betekent dat er 3 slaapkamers zijn. De woningen hebben ook allemaal een eigen tuin.

Benedenwoning

De benedenwoningen zijn ongeveer 53 m2 groot. De woning is gelijkvloers. Daarmee is de woning ideaal voor vitale senioren. Aan de woning grenst een eigen tuin.

Bovenwoning

Boven de 2 benedenwoningen is ruimte voor 4 bovenwoningen. De bovenwoningen zijn ongeveer 65 m2 groot. Deze vierkante meters zijn verdeeld over 2 verdiepingen. De woningen hebben een speelse indeling en zijn bereikbaar met een trap. De bovenwoningen hebben een klein balkon van 7 m2.

Kleinschalig

Plukveld is een kleinschalig project. Bewoners van de beneden- en bovenwoningen kunnen elkaar eenvoudig ontmoeten. Het ligt voor de hand dat ze naar elkaar omkijken.

Doelgroep

De eengezinswoningen in Plukveld zijn geschikt voor gezinnen. De benedenwoningen zijn geschikt voor vitale ouderen en de bovenwoningen voor eenpersoons- of tweepersoonshuishoudens.

Voorrang

In de advertentietekst van de sociale huurwoningen in Plukveld staan de voorwaarden om voor deze woningen in aanmerking te komen.

Planning

De bouw startte in het laatste kwartaal van 2022. De woningen hebben al op WoningNet gestaan en op dit moment zijn we bezig met de toewijzing van de sociale huurwoningen.

Impressies en foto's

Interesse en contact

Interesse en contact

We bieden de woningen aan op WoningNet. Via deze projectpagina houden we je op de hoogte van nieuws en andere informatie over Plukveld.

Heb je een vraag over dit project? Mail dan naar Gebiedsontwikkelaar Noortje van der Have, nvanderhave@de-alliantie.nl.