Beschikbaar
Nieuwbouw
Voorrang huurders
Laatst bijgewerkt 28-11-2023

New Brooklyn

Nieuwe, hippe stadswijk

New Brooklyn heeft het allemaal: bakstenen herenhuizen, erkers en brede straten zonder auto’s voor de deur. Een hippe wijk met een mix van koop, vrije sector en sociale huurwoningen.

Project

In Almere Poort bouwen we aan een prachtig project: New Brooklyn. Deze nieuwe, hippe stadswijk doet denken aan de gelijknamige wijk in New York. New Brooklyn in Almere heeft het allemaal. Denk aan bakstenen herenhuizen met erkers, brede straten zonder auto’s voor de deur en mooi binnentuinen. De bouw vindt plaats in 4 fases. Fase 1 is inmiddels afgerond. We bouwen nu op Veld B2 en C3. 

Een passend thuis voor iedereen

De vraag naar betaalbare woningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Dankzij het project New Brooklyn voegen we 400 huurwoningen toe aan onze woningvoorraad.

Woningen 

Op Veld B2 in New Brooklyn komen in totaal 102 woningen, verdeeld over 4 blokken. Op Veld C3 komen in totaal 66 woningen, ook verdeeld over 4 blokken. 

Architect aan het woord

Statig en stoer prijkt blok A4 op de hoek van de Oekraïnestraat en de Lahemaalaan. Robuust, maar elegant. Het gebouw past in het New Brooklynse straatbeeld, maar toch ook weer niet. Architect Jasper Smits vertelt het verhaal achter deze special waarvan de bewoners onlangs de sleutel kregen.

Doelgroep

New Brooklyn is een wijk voor huurders die het leuk vinden om:

  • In een wijk in aanbouw te pionieren, waar bij aanvang alleen bouwwegen en noodlantaarns aanwezig zijn.
  • Te wonen in een straat zonder geparkeerde auto’s voor de deur. Parkeren kan elders in de wijk. (Laden en lossen is tijdens de verhuizing toegestaan).
  • Het balkon of terras en het aanzicht netjes te houden, zodat de karakteristieke urban uitstraling behouden blijft.

Veld C3.1: de 15 5-kamer eengezinswoningen zijn voor gezinnen vanaf 5 personen.

Veld B2.1 en Veld B2.2: Er zijn verschillende 2 en 3-kamer appartementen, 3 en 4-kamer maisonnettes en studio’s. De studio's zijn voor jongeren in de leeftijd 18 tot en met 22 jaar.

Veld C3.3: de 9 5-kamer eengezinswoningen zijn voor gezinnen vanaf 5 personen.

Veld C3.4: de 7 5-kamer eengezinswoningen zijn voor gezinnen vanaf 5 personen. We reserveren 1 woning voor een urgente woningzoekende (die we direct benaderen). 

Voorrang

De kans bestaat dat we 1 of 2 woningen toewijzen aan urgente kandidaten. De Alliantie neemt zelf contact op met deze kandidaten.

Planning

Veld B2.1
De woningen adverteren we in clusters (per woningtype 1 verzameladvertentie). De advertentie staat in week 49 op WoningNet. De oplevering is in het eerste kwartaal van 2024.

Veld B2.2
De woningen adverteren we in clusters (per woningtype 1 verzameladvertentie). De advertentie staat begin week 44 op WoningNet. De oplevering is in het eerste kwartaal van 2024.

Veld B2.3
De woningen zijn inmiddels toegewezen. De oplevering van de woningen van Veld B2.3 is naar verwachting 8 december 2023.

Veld B2.4 
De woningen zijn inmiddels toegewezen. De oplevering van de woningen is op 1 november 2023.

Veld C3.1
Advertenties van de woningen hebben op Woningnet gestaan. De oplevering is week 7/8 van 2024 (dit is anders dan wat in de advertentie stond).

Veld C3.2
De woningen adverteren wij in week 50 en 51 op WoningNet. Informatie over de woningen volgt. De oplevering van de woningen is eind eerste kwartaal 2024.

Veld C3.3 en C3.4
De woningen adverteren wij in week 45 en 46 op WoningNet. Informatie over de woningen volgt. De oplevering van de woningen is begin januari 2024.

Plattegrond

Impressies en foto’s

Macedoniestraat New Brooklyn
Montenegrostraat New Brooklyn
New Brooklyn B2.1
New Brooklyn B2.2
New Brooklyn C3.1
Interesse en contact

Interesse en contact

We bieden de woningen aan op WoningNet. Voor alle woningen geldt passend toewijzen. Dit betekent dat je inkomen en gezinssamenstelling passend moeten zijn voor de huurprijs. Een intakegesprek kan onderdeel uitmaken van de toewijzingsprocedure.

Je mag de bouwplaats NIET op zonder toestemming.

Maten opnemen van woning

Voor de huurders organiseren we waarschijnlijk een moment om de woning te kunnen opmeten, vóór de oplevering. Huurders ontvangen hierover vanzelf bericht. De datum van deze 'inmeetdag' kunnen we niet verzetten. Dat heeft te maken met voorzorgsmaatregelen en veiligheid op de bouwplaats.

Vragen

Heb je naar aanleiding van de advertenties op Woningnet nog een vraag? Mail dan naar new-brooklyn@de-alliantie.nl.