Beschikbaar
Nieuwbouw
Laatst bijgewerkt 29-5-2024

New Brooklyn

Nieuwe, hippe stadswijk

New Brooklyn heeft het allemaal: bakstenen herenhuizen, erkers en brede straten zonder auto’s voor de deur. Een hippe wijk met een mix van koop, vrije sector en sociale huurwoningen.

Project

In Almere Poort bouwen we aan een prachtig project: New Brooklyn. Deze nieuwe, hippe stadswijk doet denken aan de gelijknamige wijk in New York. New Brooklyn in Almere heeft het allemaal. Denk aan bakstenen herenhuizen met erkers, brede straten zonder auto’s voor de deur en mooi binnentuinen. De bouw vindt plaats in 4 fases. Fase 1 is inmiddels afgerond. We bouwen nu op Veld B3. 

Een passend thuis voor iedereen

De vraag naar betaalbare woningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Dankzij het project New Brooklyn voegen we 400 huurwoningen toe aan onze woningvoorraad.

Woningen 

Op veld B3 in New Brooklyn komen in totaal 40 sociale huurwoningen, verdeeld over 2 blokken (B3.1 en B3.3). Blok B3.2 bestaat uit 13 middensegment woningen.

Architect aan het woord

Statig en stoer prijkt blok A4 op de hoek van de Oekraïnestraat en de Lahemaalaan. Robuust, maar elegant. Het gebouw past in het New Brooklynse straatbeeld, maar toch ook weer niet. Architect Jasper Smits vertelt het verhaal achter deze special waarvan de bewoners onlangs de sleutel kregen.

Doelgroep

New Brooklyn is een wijk voor huurders die het leuk vinden om:

  • In een wijk in aanbouw te pionieren, waar bij aanvang alleen bouwwegen en noodlantaarns aanwezig zijn.
  • Te wonen in een straat zonder geparkeerde auto’s voor de deur. Parkeren kan elders in de wijk. (Laden en lossen is tijdens de verhuizing toegestaan).
  • Het balkon of terras en het aanzicht netjes te houden, zodat de karakteristieke urban uitstraling behouden blijft.

Voorrang

Ongeveer 5 woningen in B3 wijzen we toe aan urgente kandidaten. De Alliantie neemt zelf contact op met deze kandidaten (directe bemiddeling).

Planning

Wij adverteren half mei 2024 op Woningnet (DAK): 

  • Veld B3.1: 10 3-kamer en 4-kamer maisonnettes aan de Serviestraat. De oplevering van de woningen is naar verwachting eind augustus/begin september 2024.

De middensegment woningen adverteren we in de zomer van 2024 op de-alliantie.nl/ik-zoek:

  • Veld B3.2: 13 3-kamer en 4-kamer maisonnettes aan de Serviestraat. De oplevering van de woningen is naar verwachting september / oktober 2024.

Plattegrond

Impressies en foto’s

Interesse en contact

Interesse en contact

We bieden de woningen aan op DAK. Voor alle woningen geldt passend toewijzen. Dit betekent dat je inkomen en gezinssamenstelling passend moeten zijn voor de huurprijs. Een intakegesprek kan onderdeel uitmaken van de toewijzingsprocedure.

Je mag de bouwplaats NIET op zonder toestemming.

Maten opnemen van woning

Voor de huurders organiseren we waarschijnlijk een moment om de woning te kunnen opmeten, vóór de oplevering. Huurders ontvangen hierover vanzelf bericht. De datum van deze 'inmeetdag' kunnen we niet verzetten. Dat heeft te maken met voorzorgsmaatregelen en veiligheid op de bouwplaats.

Vragen

Heb je naar aanleiding van de advertenties op Woningnet nog een vraag? Mail dan naar new-brooklyn@de-alliantie.nl.

Heb je een vraag over hoe de verhuur van middensegment huurwoningen gaat? Mail dan naar: vshnieuwbouw@de-alliantie.nl.