Niet beschikbaar
Transformatie
Laatst bijgewerkt 10-7-2024

Louis Armstrongweg in Almere


Wonen met aandacht voor elkaar in de Muziekwijk

Op de Louis Armstrongweg verbouwen we een voormalig kantoorpand. In dit pand komen 86 sociale huurappartementen. 

Project

De helft van de 86 sociale huurappartementen is voor reguliere woningzoekenden. De andere helft is voor vergunninghouders. Bij dit bijzondere project draait alles om een fijne woonomgeving. Een omgeving waar bewoners elkaar helpen en aandacht hebben voor elkaar. Een communitybuilder zal bewoners begeleiden en activiteiten organiseren.

Transformatie

De Louis Armstrongweg is onderdeel van een gebied dat voorheen alleen uit kantoren bestond. Inmiddels zijn veel kantoorpanden verandert in woningen. Dit noemen we transformatie. Het hele gebied heeft nu een andere uitstraling. De Muziekwijk ligt in Almere Stad West. Station Muziekwijk is op loopafstand en met de trein ben je in enkele minuten op Almere Centraal Station.

Een passende woning voor iedereen

De vraag naar sociale huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Ook bieden we tijdelijke huisvesting en transformeren we kantoorpanden tot woningen. Dit project aan de Louis Armstrongweg is een mooi voorbeeld van transformatie. Er is woonruimte voor zowel reguliere woningzoekenden als vergunninghouders. Met behulp van communitybuilding willen we alle bewoners een goede start geven. Zo werken we aan fijne en gemengde wijken.

Woningen

In dit voormalige kantoorpand is nu plaats voor 86 sociale huurwoningen. Er zijn studio’s voor jongeren, 2-kamerappartementen en 2-kamer maisonnettes. De woningen verschillen in grootte van 25 m2 tot 60 m2. 

Comfortabel wonen

Alle appartementen zijn duurzaam en hebben vloerverwarming. In de keuken van alle appartementen zit inbouwapparatuur. De woningen op de begane grond aan de spoorzijde hebben een tuin. Er is een groot gemeenschappelijk dakterras. Verder heeft het gebouw een lift, cameratoezicht en een gemeenschappelijke fietsenberging. Je kunt vrij parkeren bij het gebouw.

Doelgroep

De studio’s en appartementen zijn geschikt voor kleine huishoudens en starters. Bewoners moeten wel actief bij hun woonomgeving betrokken willen zijn. Alleen met elkaar kunnen we een fijne woonomgeving creëren.

Voorrang & motivatie

Naast de normale toewijzing, is een motivatie om hier te wonen heel belangrijk. Bij dit project moeten bewoners actief betrokken willen zijn bij hun woonomgeving. Dit betekent dat je elkaar helpt en samen dingen doet. 

De selectie gaat als volgt:

  1. Op basis van inschrijfduur, inkomen en leeftijdscategorie selecteren we kandidaten per appartement.
  2. Deze eerste kandidaten ontvangen een uitnodiging voor de verplichte informatiebijeenkomst.
  3. We toetsen de motivatie van de kandidaten op basis van een digitale vragenlijst, mogelijk aangevuld met een persoonlijk gesprek.
  4. Na de bijeenkomst en de toetsing van de motivatie ontvangen de kandidaten een bericht of ze een woning krijgen toegewezen.

Planning

Op 7 maart in de middag staan de advertenties van de woningen op DAK (WoningNet).

De verbouwing is in volle gang. We verwachten de appartementen voor de zomer van 2024 op te leveren.

Impressies en foto's

Louis Armstrong impressie
Louis Armstrong impressie

Aan deze beelden kun je geen rechten ontlenen.

Interesse en contact

Interesse en contact

Op 7 maart in de middag adverteren we de woningen op DAK (voorheen Woningnet). In de advertentie lichten we de werkwijze rondom de motivatie toe. Deze werkwijze voor motivatie bestaat uit 3 onderdelen:

  • Informatiebijeenkomst
  • Motivatie
  • Normale toewijzingsgegevens

Heb je een vraag? Stuur ons dan een e-mail.