Geen status
Nieuwbouw
Laatst bijgewerkt 29-5-2024

Homerushuis

36 zelfstandige (zorg)woningen in Almere Poort

Het Homerushuis wordt een gebouw met 36 zelfstandige (zorg)woningen voor jongeren met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Er komen meerdere gemeenschappelijke woonkamers en een ontmoetingsruimte voor de buurt. 

Project

Het Homerushuis komt op de hoek van de Trojestraat en Agamemnonsingel. Het gebouw krijgt 5 bouwlagen met 36 zelfstandige (zorg)woningen, meerdere gemeenschappelijke woonkamers en een ontmoetingsruimte voor de buurt.

Deze woningen worden een thuis voor jongeren met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Zij willen zoveel mogelijk meedoen in de maatschappij en hun eigen leven leiden. Hierbij hebben ze wel begeleiding nodig, die ze in dit gebouw krijgen van Philadelphia.

Samenwerking

Het gebouw wordt gerealiseerd in een samenwerking met Philadelphia, Zenzo Maatschappelijk vastgoed en Architectenbureau Visser en Bouwman. Zenzo Maatschappelijk vastgoed ontwikkelt deze locatie, Architectenbureau Visser en Bouwman ontwerpt het, de Alliantie gaat het verhuren aan Philadelphia en Philadelphia levert de zorg.

Community Building

De begeleiding van Philadelphia zorgt er voor dat de jongeren zelfstandig kunnen wonen. Hiervoor heeft Philadelphia een concept ontwikkeld: community building. Bij community building werken alle betrokkenen (bewoners en hun netwerk, medewerkers, buren/wijkbewoners en vrijwilligers) samen. Niet alleen om zorg te realiseren, maar vooral om gewoon en in verbinding met elkaar te leven.

Om die verbinding ook fysiek te faciliteren komt er op de begane grond een ontmoetingsruimte. Dit biedt naast een mogelijke werkplek voor de bewoners of andere mensen met een verstandelijke beperking ook een plek waar buurtbewoners een kop koffie kunnen drinken. Dit is de plek die het hart van de buurt wordt en van waaruit community building vorm krijgt.

Informatiebijeenkomst

Op 11 april was een informatiebijeenkomst geweest voor de buurt. Tijdens deze bijeenkomst hebben we buurtbewoners onze plannen laten zien en leuke gesprekken gevoerd over de invulling van het gebouw. Nieuwsgierig? Bekijk dan de plannen.

De toekomstige bewoners van het Homerushuis
Met de komst van het Homerushuis, wordt voor Sander, onze zoon, de weg naar zijn droomplek geplaveid. Hij gaat straks voor het eerst, begeleid, op zichzelf wonen. Een avontuur, zowel voor hem als voor ons.’

Ton Bus, vader Sander, toekomstig bewoner Homerushuis

Doelgroep

De woningen zijn voor jongeren met een lichte tot matige verstandelijke beperking. 

Voorrang

De woningen zijn alleen voor jongeren met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De verhuur gaat via Philadelphia: www.homerushuis.nl.

Planning

Eind 2022 startten we met de bouw. We hopen de woningen eind 2024 op te leveren. 

Impressies en foto's

Een impressie van het Homerushuis
Interesse en contact

Interesse en contact

Meer informatie over Philadelphia en de invulling van het gebouw staat op www.homerushuis.nl.

Vragen over het gebouw? Neem dan contact met ons op. Vragen over de invulling van het gebouw? Mail naar roel.wieringa@philadelphia.nl.