Geen status
Nieuwbouw
Voorrang huurders
Laatst bijgewerkt 29-5-2024

De Zoetelaar in Almere

Optoppen voor 33 extra woningen

De Zoetelaarspassage is een overdekte winkelpassage aan de rand van het centrum van Almere Stad. Op de begane grond zitten winkels. Op de bovenste verdieping zaten tot 2018 kantoren. Deze kantoren verbouwden we tot 94 sociale huurappartementen. Op het dak van deze appartementen bouwen we nu extra woningen. Dit heet optoppen. De Zoetelaar krijgt er zo 33 middensegment huurwoningen.

Project

Beschikbaarheid

De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. Daarom bouwen we extra woningen. Om meer mensen aan een betaalbare en passende woning te helpen, maken we ook gebruik van innovatieve oplossingen. Bijvoorbeeld het optoppen van bestaande gebouwen. De Zoetelaar is hier een goed voorbeeld van.

Partners

Het optoppen van De Zoetelaar doen wij samen met onze partner Zegersbouw. Het ontwerp is van Architect De Jong en Lafeber Architecten.

Woningen

Boven op het dak van De Zoetelaar komen 33 middensegment huurwoningen. Het gaat om houtskeletwoningen. Dit betekent dat het casco van hout is gemaakt en niet van beton. Hout is lichter dan beton en bovendien duurzamer. De nieuwe woningen in De Zoetelaar krijgen een aparte ingang. Er komt ook een lift. De woningen zijn zo’n 70 m2 groot. Bewoners kunnen in de naastgelegen Flevogarage parkeren. Fietsen kunnen in de bestaande fietsenstalling.

De woningen worden aangesloten op stadswarmte. Iedere woning krijgt 4 zonnepanelen. De huurprijs ligt rond € 1.030. 

Doelgroep

De woningen in De Zoetelaar zijn middensegment huurwoningen. Dit betekent dat de woningen beschikbaar zijn voor huurders met een inkomen vanaf € 45.000.

Voorrang op woning

Huurders die een sociale huurwoning achterlaten, krijgen voorrang op een woning in De Zoetelaar. Dit doen we om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen.

Planning

De bouw is gestart in het 2e kwartaal van 2023. We startten toen de omgevingsvergunning binnen was. Naar verwachting zijn de woningen in de 1e helft van 2024 klaar.

Impressies en foto's

De Zoetelaar bovenaanzicht
De Zoetelaar passage winkelstraat
De Zoetelaar impressie
Interesse en contact

Interesse en contact

Via deze projectpagina houden we je op de hoogte van nieuws en andere informatie over De Zoetelaar. We bieden de woningen aan op de-alliantie.nl/Ik-zoek.

Heb je een vraag over dit project? Mail dan naar Gebiedsontwikkelaar Jolanda Niessen, jniessen@de-alliantie.nl