Geen status
Nieuwbouw
Starters
Voorrang huurders
Laatst bijgewerkt 10-4-2024

Annapark in Almere Stad

200 tijdelijke huurwoningen in het Annapark

Er is drukte op de woningmarkt in Almere. En die neemt de komende jaren alleen maar toe. Alleen aan de stadsranden bouwen, is  daarom niet meer voldoende. Daarom heeft de gemeente besloten dat er in het Annapark 200 tijdelijke woningen komen. De woningen blijven daar 15 jaar staan.

Project

We bouwen compacte tweekamerwoningen van zo'n 40 vierkante meter. De woningen hebben een woonkamer met keuken, badkamer en slaapkamer. De woningen zijn bestemd voor verschillende doelgroepen. Het merendeel is bestemd voor starters, maar er zijn ook woningen voor leraren, thuisloze jongeren en buurtbewoners. 

Omgeving

De gemeente Almere werkt een inrichtingsplan voor de openbare ruimte. Dit doet de gemeente samen met omwonenden. Op de kaart zie je waar de woonblokken komen. Deze locatie is samen met de buurt en scholen bepaald. Naast de tijdelijke woningen, wordt de Internationale School gebouwd.

Doelgroep

We bouwen huizen voor mensen met een bescheiden inkomen. De huurprijs ligt straks dan ook rond de eerste aftoppingsgrens (netto huurprijs € 633,25, prijspeil 2021).

De woningen zijn bestemd voor verschillende doelgroepen: voor starters, maar er zijn ook woningen voor leraren, thuisloze jongeren en buurtbewoners. 

Voorrang

Huurders die een sociale huurwoning achterlaten krijgen voorrang. Lees meer over de voorrangsregels. Het is nu nog niet bekend of er aanvullende voorrangsregels gelden.   

 

Planning

Op de website annaparkalmere.nl staat de planning. 

Impressies en foto's

Bovenaanzicht Annapark
Internationale school Almere
Annapark schets
Annapark impressie terrein
Interesse en contact

Interesse en contact

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief blijf je op hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Heb je een vraag? Dan kun je contact opnemen met Jolanda Niessen. Zij is  gebiedsontwikkelaar van de Alliantie via: jniessen@de-alliantie.nl.

We bieden de sociale huurwoningen straks aan via WoningNet