Welkom bij de Alliantie!

Wat leuk dat je bij ons een woning huurt. Een nieuwe woning is fijn. Maar om van je nieuwe huis jouw thuis te maken, moet je vaak nog veel regelen. Hier vind je de informatie die jou op weg helpt. Zoals belangrijke telefoonnummers, directe links naar handige pagina’s op onze website en tips om duurzamer te wonen. Zo geniet je makkelijk en snel van je nieuwe woning. Wij wensen je veel woonplezier!

Dit moet je weten

Mijn Alliantie

Mijn Alliantie

Houd zelf controle over al je huurzaken via Mijn Alliantie. Een account is zo gemaakt. Via Mijn Alliantie heb je inzicht in je persoonlijke gegevens, meld je een schade of pas je gemakkelijk informatie aan.

Serviceabonnement

Serviceabonnement

Is er iets stuk, dan hoef je je met een serviceabonnement nooit zorgen te maken over extra kosten. Voor een vast bedrag per maand doen wij de meeste reparaties voor jou.

Fijn wonen

Maak van je huis, je thuis

Ontdek onze woontips, inspirerende verhalen en handige video's om zelf aan de slag te gaan in je woning.

Belangrijke telefoonnummers

Wie kun je bellen als je riool verstopt is of er een bal door de ramen is gegaan? Wij helpen je graag met een makkelijk overzicht van alle belangrijke telefoonnummers. Wij zijn in meerdere regio's actief en hebben daarom verschillende partners waarmee we samenwerken. Bekijk het overzicht hieronder:

Verwarming

Verwarmingsketel of CV-storing

Storing aan de verwarmingsketel? Regel het direct via een reparatieverzoek in Mijn Alliantie. Per regio of woningcomplex werken wij met veel verschillende partners samen. In de app wordt de juiste partner met nummer automatisch aan je gekoppeld.

Wateroverlast

Dak of dakgoot

Is de dakgoot verstopt of is er iets mis met je dak?

Amersfoort en omgeving
Bel Van Venrooy: 085 2732718

Almere & Amsterdam
Bel Patina: 088-2257222

Gooi en Vechtstreek
Bel Consolidated:020-7009544

Riolering

Problemen met de riolering?

Amersfoort en omgeving, Amsterdam & Almere
Bel van der Velden Rioleringsbeheer: 030- 261 03 14

Amsterdam
Bel AORC: 020 6311331

Gooi en Vechtstreek
Bel Teeuwissen: 035 5252319

Glasschade

Glasschade

Kapotte ruit?

Bel de Glaslijn:
0900 - 2040444

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Heb je een storing aan de zonnepanelen? Bel de Alliantie, wij verwijzen je door naar de juiste contactpersoon:
088 - 00 232 00

Mechanische ventilatie

Storing aan je mechanische ventilatie?

Amersfoort en omgeving, Amsterdam & Almere
Bel Energiewacht 088-2008555

Hilversum, Gooi & Vechtstreek
Bel Eltag 0348 - 415 814

Mijn Alliantie

Is er iets anders stuk?

Regel dit en andere zaken direct in Mijn Alliantie. Zo houd je grip op jouw woning én jouw situatie. Ook vind je hier je persoonlijke gegevens, je huurcontract en je rekeningen. Alles op één plek, en dat is wel zo handig.

Handige checklist bij het regelen van je verhuizing

check Meld je aan voor gas, elektriciteit, stadswarmte en water

Zorg dat je binnen 5 werkdagen de organisaties hebt ingeschakeld die hiervoor zorgen. Je bent vrij om zelf een leverancier voor gas en elektriciteit te kiezen. Het is belangrijk dat je je zo snel mogelijk aanmeldt bij een leveranciers om afsluiting te voorkomen. Het is handig om de meterstanden bij de hand te houden als je contact opneemt met de leveranciers.

check Geef je verhuizing door

Geef je verhuizing zo snel mogelijk door aan de gemeente waar je nu woont. Dat kan vanaf 30 dagen voor de verhuizing tot 5 dagen na de verhuizing.

check Sluit een WA- en inboedelverzekering af

Met een inboedelverzekering verzeker je je spullen tegen schade door bijvoorbeeld brand, storm en water. Een WA-verzekering verzekert je tegen de financiële gevolgen van schade die jijzelf, je gezinsleden óf je huisdier veroorzaakt aan anderen en/of zaken van anderen.

check Vraag huurtoeslag aan

Huurtoeslag aanvragen doe je via de website van de belastingdienst. Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten en wordt betaald door de overheid. Het is bedoeld voor huurders van woningen onder de sociale huurgrens. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van je huurprijs, inkomen, leeftijd en woonsituatie.

check Schrijf je opnieuw in op WoningNet

Wist je dat de inschrijving op Woningnet vervalt als je een sociale huurwoning accepteert? Vergeet daarom niet om je opnieuw in te schrijven op Woningnet.

check Tv-, internet- en telefoonaansluiting

Een aansluiting voor kabeltelevisie, telefoon en internet kun je zelf regelen bij de aanbieder van je keuze.

Handige weetjes voor jou als huurder

Checklist

Huurregels

Als huurder krijg je te maken met een paar regels. Zo mag je bijvoorbeeld niet zonder toestemming iemand bij je in huis laten wonen of (een gedeelte van) de woning aan iemand anders verhuren. Ook mag je geen hennepplanten kweken of andere dingen doen die illegaal zijn of overlast kunnen veroorzaken.

Huurderspanel

Huurderspanel

Veel van onze huurders denken met ons mee! Over bijvoorbeeld ‘Mijn Alliantie’, duurzaamheid en hoe wij het doen als woningcorporatie. En daar zijn wij blij mee! Lijkt dit je ook leuk? Meld je dan aan voor ons huurderspanel. We zijn benieuwd naar jouw mening!

HBVA

HBVA

Vind je het ook belangrijk dat huurders prettig en betaalbaar wonen? En lijkt het je leuk om mee te denken over onderwerpen als betaalbaarheid, duurzaamheid en comfortabel wonen? Word dan lid van de HBVA. De HBVA is de huurdersbelangenvereniging die zich inzet voor de huurders van de Alliantie.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Wij staan graag voor je klaar. Op onze service en contact pagina vind je het antwoord op je vraag.