Lieven de Keylaan (Hilversum)

Samen met de gemeente, Dudok Wonen en de omwonenden, is een nieuwbouwplan tot stand gekomen.

Algemeen

Na een lang en intensief traject is samen met gemeente, Dudok Wonen en in het bijzonder de omwonenden, verenigd in de BIK, een door alle partijen gedragen nieuwbouwplan tot stand gekomen. Daar zijn wij trots op! Maandag 4 oktober zijn de eerste palen geboord door Trebbe Wonen B.V. voor de 34 woningen van de Alliantie. De oplevering van de 25 appartementen en 9 eengezinswoningen wordt medio 2021 verwacht.

Locatie
De 25 appartementen van de Alliantie worden gebouwd aan de Lieven de Keylaan en de 9 eengezinswoningen komen in de Outshoornlaan. Dudok Wonen bouwt appartementen aan de Pieter Postlaan. Het plangebied ligt midden in de woonwijk Hilversum Noordoost met op 500 meter (loop)afstand een winkelstrip met een grote supermarkt, speciaalzaken en een apotheek. Dat maakt juist deze locatie ook aantrekkelijk voor senioren.

Lieve2.jpg

De woningen
Het ontwerp is van Moke architecten. In samenspraak met de buurt is gekozen voor een laag volume en met de kappenarchitectuur passen de woningen goed in de bestaande omgeving. Het parkeren wordt aan de achterzijde van het gebouw opgelost. Voor iedere woning is een parkeerplaats beschikbaar. Voor het openbare groen en parkeren aan de straatzijde wordt door de gemeente in samenspraak met de buurt, Dudok Wonen en de Alliantie het ontwerp verder ingevuld.

Lieve3.jpg

Vijfentwintig driekamerappartementen met balkon en lift

In de wijk Hilversum Noordoost zijn veel appartementen zonder lift, vroeg naoorlogse portiekwoningen. Om de doorstroming van senioren uit eengezinswoningen in Noordoost te stimuleren zijn toegankelijke en aantrekkelijke ‘nultreden’ appartementen nodig. De appartementen zijn levensloopbestendig maar krijgen geen seniorenlabel. De woningen zijn ook geschikt voor jongere huurders.

Lieve4.jpg


Negen ruime vierkamer eengezinswoningen met een bergzolder

Grotere huishoudens hebben opvallend lange zoektijden in Hilversum. Veel eengezinswoningen in Noordoost zijn vooroorlogse kleine woningen geschikt voor kleinere huishoudens. De nieuwe eengezinswoningen zijn geschikt voor grotere huishoudens. Er zijn drie slaapkamers en een vaste trap naar de bergzolder. Aan de achterzijde een kleine tuin met een berging.

Duurzame en betaalbare sociale huurwoningen
Verhuur sociale huurwoningen via WoningNet
Alle 34 woningen worden na oplevering verhuurd als sociale huurwoning. Om voor een woning in aanmerking te komen is een inschrijving als woningzoekende in WoningNet noodzakelijk. De woningen worden ongeveer een ½ jaar voor oplevering geadverteerd via WoningNet. De woningplattegronden, huurprijzen en de toewijzingsregels worden dan op deze website gepubliceerd.

Energiezuinige woningen
De woningen worden gasloos opgeleverd en zijn all-electric. De appartementen worden voorzien van een luchtwarmtepomp op het dak. Alle woningen krijgen zonnepanelen aangesloten op de eigen elektrameter.