Bussumerstraat Hilversum

Studio’s voor jongeren

De Alliantie maakt het voormalige Telegraafkantoor (1915) aan de Bussumerstraat in Hilversum, toekomstbestendig en duurzaam. Het gebouw dat vanaf 1915 dienst deed als kantoor wordt sinds 1976 bewoond door jongeren die huren bij de Alliantie. Met de renovatie verduurzaamt de Alliantie het gebouw en verbetert het wooncomfort voor de nieuwe huurders.

Gebruikershandleidingen

Consumentenbrochure Warmtepomp

Handleiding Warmtepomp

Rookmelder

Het gemeentelijk monument Bussumerstraat 71- 117 ligt in hartje centrum van Hilversum precies waar jongeren graag willen wonen; dichtbij winkels, openbaar vervoer en uitgaansgelegenheden. De Bussumerstraat is in 1915 oorspronkelijk gebouwd als telegraafkantoor, tegenover het postkantoor. Het oorspronkelijke postkantoor is gesloopt en heeft plaatsgemaakt voor het door Dudok ontworpen gebouw waarin C&A gehuisvest was. De Bussumerstraat is in 1976 verbouwd naar 24 wooneenheden voor jongeren en geopend door toenmalige staatssecretaris Marcel van Dam.

Na de renovatie blijven de 24 studio’s beschikbaar voor de doelgroep jongeren. De zelfstandige studio's, ook de allerkleinste, hebben een eigen badkamer, keukenblok en een privéberging in het souterrain. Ruim de helft van de studio’s wordt aangeboden voor jongeren tot en met 22 jaar. De huurprijs voor de kleinere studio’s is zodanig dat jongeren onder de 23 jaar in aanmerking komen voor huurtoeslag.

Voor de grotere studio’s wordt geloot voor jongeren van 18 jaar tot en met 25 jaar. Let op: indien je jonger bent dan 23 jaar, kun je voor de grotere studio’s geen huurtoeslag aanvragen. De twee allergrootste studio’s worden, vanwege de huurprijs, verloot onder woningzoekende jongeren met een hoger inkomen. Voor deze studio’s kan geen huurtoeslag aangevraagd worden. Het vereiste inkomen voor deze studio’s is minimaal € 24.076,- (eenpersoonshuishouden) of minimaal € 32.676,- (meerpersoonshuishouden).