Struikbuurt

In de Amsterdamse wijk Slotermeer vernieuwde de Alliantie alle 364 woningen van de Struikbuurt. Toch blijft het een buurtje waar je lekker rustig woont, middenin het royale groen.

Algemeen

In de Amsterdamse wijk Slotermeer vernieuwde de Alliantie alle 364 woningen van de Struikbuurt. Toch blijft het een buurtje waar je lekker rustig woont, middenin het royale groen. Alsof het een dorp in de stad is. Maar je woont er ook dichtbij veel winkels en voorzieningen. Een ideale buurt dus voor gezinnen en ouderen.

Najaar 2015 is de vernieuwing van de woningen begonnen. Van origine telt de buurt vooral duplexwoningen: als eengezinswoning bedoelde woningen die in tweeën zijn gesplitst. Het was de bedoeling om die splitsing na de woningnood ongedaan te maken. Nu, meer dan zestig jaar na de bouw worden de meeste duplexwoningen gerenoveerd en samengevoegd tot eengezinswoning. Er bleven 64 duplexwoningen in takt omdat hieraan behoefte is. Ook maakte een deel van de woningen plaats voor de bouw van 60 levensloopgeschikte appartementen en 24 eengezinswoningen.

De plannen voor deze vernieuwing zijn in 2012-2013 en in coproductie tot stand gekomen, met bewoners, omwonenden en Stadsdeel Nieuw-West. Bewoners konden terugkeren in hun buurt, in een nieuwe of gerenoveerde woning.

Lees meer over de Struikbuurt op hun website.