Staalmanplein Fase 3

De laatste fase van de vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt is begonnen. We renoveren de woningen en bedrijfsruimten rondom het Staalmanplein.

Algemeen

Staalmanpleinbuurt Fase 3B

- Middensegment huur: 57 middensegment huurwoningen aan de Emilie Knapperstraat en Wilhelmina Druckerstraat. Op Ben op Zoek vind je het actuele aanbod.

- Koop: 41 koopappartementen aan de Elisabeth Boddaertstraat en Wilhelmina Druckerstraat. De woningen zijn in de zomer van 2021 verkocht.

 

Staalmanpleinbuurt Fase 3A

Alle sociale en middensegment huurwoningen zijn gerenoveerd en verhuurd.

En verder...

Grotere poort
De poort onder de Elisabeth Boddaertstraat is vergroot. Hiervoor zijn de twee bovengelegen woningen gesloopt. Daardoor is er een mooie, ruime doorkijk en toegang vanuit het Staalmanplein naar het Staalmanpark (en omgekeerd) gecreëerd.

Staalmanplein
De winkels aan het plein (aan de kant van de Wilhelmina Druckerstraat) verbouwen we tot woningen, behalve die op de uiterste hoeken. In deze hoeken en aan de kant van de Emilie Knappertstraat komen verschillende voorzieningen. Daarnaast komt er een poort onder de woningen aan de hoek van plein. Hierdoor wordt het plein toegankelijker. De winkelruimtes zijn te huur via Funda in Business. Zoek hiervoor op Abraham Staalmanplein of Johan Huizingalaan (kiosk). Via deze website komt u in contact met Krk Makelaars.

Gasloos
Naast het extra onderhoud is er ook besloten dat de woningen in Fase 3 van het gas af gaan. De gemeente Amsterdam streeft ernaar om alle woningen in de stad gasloos te maken vanwege duurzaamheid (het is beter voor het milieu). Dat betekent dat de woningen worden aangesloten op stadsverwarming. Er komt geen cv ketel in de woning. Gasloos betekent ook elektrisch koken. U moet daarom rekening houden met geschikte pannen en een passend kooktoestel. Tijdens de bezichtiging van de modelwoning bent u in de gelegenheid om vragen te stellen over de stadsverwarming.

Zonnepanelen
In het kader van duurzaamheid legt de Alliantie zonnepanelen op het dak.

Openbare ruimte
Klik hier voor het definitieve ontwerp openbare ruimte. Meer info vindt u op de website van de gemeente.

Voor meer informatie over de vernieuwing van de wijk zie ook www.staalmanplein.nl.

U kunt geen rechten aan deze informatie en beelden ontlenen.

Downloads