Kop Grasweg

In Kop Grasweg in Buiksloterham, de eerste circulaire wijk van Amsterdam, komen 136 sociale huurwoningen.

Kop Grasweg

Kop Grasweg is een nieuwbouwproject bij het IJ, in Amsterdam Noord. Onze 136 sociale huurwoningen hebben 2 of 3 kamers en zijn verdeeld over drie kleine woontorens aan het water van het Tolhuiskanaal.

Kop Grasweg ligt in de Buiksloterham, de eerste circulaire woonwijk van Amsterdam. Duurzaamheid en hergebruik spelen er een belangrijke rol. Kop Grasweg is ons tweede nieuwbouwproject in deze unieke wijk.  

Bijzonder aan Kop Grasweg

De woningen van Kop Grasweg worden verwarmd met een zogenaamde WKO: een warmte-koudeopslag. Die zit in de grond onder de gebouwen. Je hebt dus geen cv-ketel of stadswarmte meer nodig. En er wordt elektrisch gekookt.

Het verschil met ‘gewone’ verwarming is dat de woningen met een lagere temperatuur verwarmd worden. Daardoor werkt een WKO langzamer. Voordeel is dat het verwarmen veel minder energie kost. Goed voor het milieu en voor je portemonnee! Een ander groot voordeel is dat een WKO ook voor koeling in de zomer kan zorgen. Heel belangrijk is dat je de verwarming op de juiste manier gebruikt. Wij begeleiden onze huurders daarbij.

Ook goed om te weten: het is een autoluwe wijk. Er is een parkeergarage, maar een eigen parkeerplaats is niet gegarandeerd. In totaal zijn er 48 parkeerplekken voor onze huurders in de garage. We onderzoeken op dit moment andere oplossingen, zoals autodelen.

Let op: de gemeente geeft géén vergunning voor parkeren op straat uit! Op straat is alleen parkeren voor bezoekers mogelijk.

Kop Grasweg is nog echt een wijk in aanbouw. Om je heen wordt de komende jaren nog volop gebouwd. En voorzieningen als winkels zijn nu nog niet om de hoek. We zoeken dan ook pioniers, die het leuk vinden om hun eigen stukje stad te maken. Met je buren of met andere bewoners uit het gebied.

Opdrachtgever

de Alliantie

Amsterdam

Architect

 Puuur (blok C1), Nine Oaks (C5) en Change (C7)

Amsterdam,

Wateringen

Aannemer

Slokker

Huizen

 

136 sociale huurwoningen

In Kop Grasweg komen verschillende sociale huurwoningen, verdeeld over drie gebouwen:

  • 108 sociale 2-kamerhuurappartement
  • 28 sociale 3-kamerhuurappartementen

De huurwoningen worden niet allemaal tegelijk opgeleverd. De eerste woningen zijn waarschijnlijk vanaf november 2021 klaar. De laatste woningen volgen naar verwachting begin 2022.

Toewijzing

De meeste sociale huurwoningen in Kop Grasweg worden aangeboden via WoningNet. We verwachten dat de eerste woningen na de zomervakantie 2021 daar worden aangeboden.  

Parkeren

Er zijn 48 parkeerplekken voor onze huurders in de garage. De huurprijs van een parkeerplaats is nog niet bekend. Zijn er meer gegadigden dan parkeerplaatsen? Dan gaan we over tot loting. We onderzoeken op dit moment ook andere oplossingen, zoals autodelen.

Let op: de gemeente geeft géén vergunning voor parkeren op straat uit! Op straat is alleen parkeren voor bezoekers mogelijk.

Meer informatie

Meer informatie over de wijk: https://www.amsterdam.nl/projecten/buiksloterham/overzicht-projecten-ontwikkeling/kop-grasweg-(kavel-68-69-70)/

 

Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

Verhuurtekeningen

Er zijn 3 woontorens in Kop Grasweg. Hieronder vind je de verhuurtekeningen/woningplattegronden per toren.

Woontoren C1

Woontoren C5

Woontoren C7

Je kunt geen rechten aan deze tekeningen ontlenen.