De Kromming te Diemen

De Alliantie levert voor het eerst (sociale) huurwoningen op in Diemen.

60 nieuwe sociale huurwoningen

Sniepkwartier in Diemen de Sniep, de Kromming

De Alliantie levert voor het eerst (sociale) huurwoningen op in Diemen. Complex de Kromming aan de straat: Het Pontveer, is de eerste van twee complexen die worden opgeleverd. Er worden in dit blok 60 sociale huurwoningen gerealiseerd. Tevens worden er in het vrije sector segment woningen verhuurd door A.S.R. (commerciële verhuurder/belegger)

Het gebied was voorheen in gebruik door de NS, maar wordt langzamerhand onderdeel van de levendige stad Diemen en het gebied verandert snel. Diemen neemt de afgelopen jaren snel in populariteit toe, mede vanwege de gunstige ligging en afstand tot Amsterdam. Je fiets bijvoorbeeld in 15-20 minuten naar het gezellige Amsterdam Oost.

Het complex ligt in de tramlus aan het einde van lijn 9 en 19, Diemen Sniep. Warmte in de woningen wordt opgewekt via warmtepompen op het dak en elke huurwoning ontvangt elektriciteit vanuit drie zonnepanelen. Daarnaast zijn de woningen uitzonderlijk goed geïsoleerd en hebben deze een A++ energie-label. Naast een trappenhuis is er een lift aanwezig en is er voldoende plek voor de stalling van fietsen binnen het gebouw.

De realisatie van deze woongebouwen vullen het laatste stukje ontwikkelingsgebied in Diemen de Sniep.

 

Opdrachtgever

de Alliantie

Amsterdam

Architect

M3H

Amsterdam

Aannemer

BotBouw

 

Heerhugowaard

 

Aan deze informatie kan geen rechten ontleend worden.

Huurwoningen

De Alliantie biedt hier verschillende soorten huurwoningen aan:

Gebouw de Kromming:

  • 25 sociale 2-kamerhuurappartement
  • 35 sociale 3-kamerhuurappartementen

De eerste woningen van de Kromming zijn waarschijnlijk eind eerste kwartaal 2021 klaar voor verhuur.

Toewijzing

De sociale huurwoningen van de Kromming worden toegewezen aan 18 senioren, 14 starters en 28 reguliere huurders. De sociale huurwoningen worden via Woningnet aangeboden: https://www.woningnetregioamsterdam.nl/

Parkeren

Er worden 41 parkeerplekken aangeboden via een aanvullend contract. De kosten voor de parkeerplek in de afgesloten parkeergarage zijn 30 euro per maand exclusief €12,- servicekosten.

 

LET OP! Het complex bevindt zich in een blauwe parkeerzone. Bewoners kunnen geen parkeervergunning aanvragen bij de gemeente. Nieuwe bewoners mogen in eerste instantie slechts 1 parkeerplek per appartement huren. De Alliantie hanteert voor de verhuur van de parkeerplekken een wie het eerst komt wie het eerst maalt principe.