Bajes Kwartier

In het duurzame Bajes Kwartier vinden 530 starters, gezinnen, ouderen en studenten een nieuwe betaalbare woning.

Algemeen

We werken aan goede, betaalbare huizen waar jij je thuis voelt en comfortabel kan wonen en leven. In Amsterdam is het niet makkelijk zo’n plek te vinden. Er is een groot tekort aan sociale huurwoningen. Daarom zijn wij er trots op dat we in het Bajes Kwartier 530 woningzoekenden blij kunnen maken met een nieuwe betaalbare woning. Van studenten tot ouderen, van starters tot gezinnen: het Bajes Kwartier is voor iedereen.

Het doel is om de impact van het Bajes Kwartier op het klimaat, tot nul terug te brengen. Dit past perfect in onze missie om duurzaam om te gaan met de aarde. Het is goed voor het milieu, én voor onze toekomstige huurders. Want wonen in een energieneutraal huis in een groene wijk zorgt ook voor lagere woonlasten en meer comfort.

Meer informatie over de nieuwe woonwijk vind je op de website van het Bajes Kwartier.

ai-exterieur-3_small.jpg

Woningen

In het Bajes Kwartier komen zo'n 1.350 woningen, waarvan 530 sociale huurwoningen van de Alliantie. In drie gebouwen komen: 

  • 280 studentenwoningen 
  • 110 sociale huurwoningen
  • 140 sociale huurwoningen

De bouw van de studentenwoningen startte in september 2021. We verwachten dat ze in 2023 klaar zijn. De bouw van de sociale huurwoningen in de andere twee gebouwen begon in 2022. Ze worden naar verwachting 2024 opgeleverd. Deze planning is nog onder voorbehoud.

De toekomst
In de entreeruimte van het gebouw komen 2 liften. Op de begane grond is een studieruimte van 40 m2. Deze studieruimte is voor gezamenlijk gebruik. Er komt een ondergrondse fietsenberging waar ruimte is voor voldoende fietsen. Daarnaast komen er 3 collectieve buitenruimtes op de verdiepingen.

ai-exterieur_small.jpg

Impressies

Hieronder vind je impressies van de drie woongebouwen, met eerst de studentenwoningen en daarna de twee blokken met sociale huurwoningen. Je kunt geen rechten aan deze beelden ontlenen.