Amersfoort

Hogekwartier

Nieuwbouw

Wonen, ontmoeten, ontspannen en sporten in de nieuwe stadswijk van Amersfoort. Hogekwartier biedt het allemaal. In deze nieuwe wijk heb je werkelijk alles binnen handbereik: het bruisende centrum, veel groen op loopafstand én unieke sportfaciliteiten. Kortom: een ideale woon- en leefomgeving!

De eerste blikvanger is het nieuwe zwem- en sportcomplex Amerena. Daarna zie je de moderne stedelijke architectuur van de woningen in het Hogekwartier. Een plek waar je lekker kunt wonen en leven. Aan het Hogekwartier worden circa 820 woningen toegevoegd en een aantal portiekflats wordt hiervoor gesloopt. Het viaduct is gerealiseerd en het eerste woningblok is in aanbouw. Het sportcomplex wordt naar verwachting in 2017 opgeleverd. In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 400 huurwoningen (36% sociale huur en 15% voor maatschappelijke doelgroepen) en circa 430 koopwoningen. Daarnaast komt er nog eens circa 600 m2 bedrijfsruimte.

Hogekwartier is verbonden met het stedelijk vernieuwingsprogramma Amersfoort Vernieuwt. Kijk voor alle informatie op Hogekwartier.nl.

Hogekwartier.jpg

Op zoek naar een woning?

Ga naar woning zoeken