Hogekwartier

Deze nieuwe stadswijk groeit de komende jaren uit tot een stoere, levendige en eigenzinnige wijk.

Algemeen

Wonen, ontmoeten, ontspannen en sporten in de nieuwe stadswijk van Amersfoort. Hogekwartier biedt het allemaal. In deze nieuwe wijk heb je alles binnen handbereik: het bruisende centrum, veel groen, én unieke sportfaciliteiten. Een ideale woon- en leefomgeving! Hogekwartier bestaat uit verschillende deelprojecten, die noemen we bouwvelden. Per deelproject hebben we informatie.

Als je via de Hogeweg richting het centrum van Amersfoort rijdt, voel je in Hogekwartier meteen de stad. Deze nieuwe stadswijk groeit de komende jaren uit tot een stoere, levendige en eigenzinnige wijk.
De eerste blikvanger is het nieuwe zwem- en sportcomplex Amerena. Daarna zie je de moderne woningen in Hogekwartier. Een plek waar je lekker kunt wonen en leven. Als je hier woont, heb je ruimte. Om te genieten van de rust in het vernieuwde park bij het waterwingebied. Maar ook om binnen 5 minuten in de binnenstad een lekkere cappuccino te drinken. Je kan spreekt met vrienden en buren af in Amerena voor een drankje of samen te sporten.
De wijk is zo ontworpen dat auto's zo min mogelijk te zien zijn. De Hogeweg is voor een deel verdiept en de stadswijk loopt over de weg door.

Voor ieder wat wils

In Hogekwartier zijn 820 woningen nieuwe woningen gekomen. Een aantal portiekflats is hiervoor gesloopt. Alle woningen zijn nu opgeleverd. In totaal biedt de nieuwe stadswijk ruimte aan 491 huurwoningen (waarvan 309 sociale huurwoningen) en 329 koopwoningen. Dat is 38% sociale huurwoningen, 23% middensegment huurwoningen en vrije sector huurwoningen en 39% koopwoningen. Daarnaast is er nog eens circa 600 m2 bedrijfsruimte.

Hogekwartier is verbonden met het stedelijk vernieuwingsprogramma Amersfoort Vernieuwt. 

Sociale huurwoningen Hogekwartier

In Hogekwartier bouwen we mooie sociale huurwoningen. Al deze appartementen zijn opgeleverd.

Hogekwartier Liendert-zijde is: Veld 1, 3a, 3b, 4 en 5.
Hogekwartier Schuilenburg-zijde is: Veld2, 8 7a, 7b en 6.

Aan de rand van Schuilenburg, tegen het Valleikanaal aan, staan twee woontorens. Deze nieuwbouw maakt onderdeel uit van de nieuwe wijk Hogekwartier. De lage toren heet Kalliope, de hoge toren heet Castalia. Castalia omvat 44 koopwoningen en 57 vrije sectorhuurwoningen.

Kalliope omvat 64 appartementen in de sociale huur, verdeeld over 10 woonlagen. Onder de beide torens zit een gemeenschappelijke parkeergarage. Huurders van de sociale huurappartementen mochten kiezen of zij hier een parkeerplaats willen huren. In de lage woontoren zijn:

  • 3 studio’s van ca. 53 m2
  • 22 2-kamerwoningen, tussen de 53m2 en 64m2
  • 39 3-kamerwoningen, tussen de 80m2 en 90m2.

In de entreehal kan je met de trap of één van de twee liften naar elke verdieping. Alle woningen hebben in de woning een berging. Op de begane grond is een gemeenschappelijke fietsstalling die op slot kan. De appartementen zijn energiezuinig (label A++) en gasloos. De woningen hebben vloerverwarming en worden verwarmd door een zogeheten WKO-installatie. Alle woningen hebben een buitenruimte: de meeste een balkon, sommige een inpandig balkon.
In Veld 2 zijn bij De Dirigent 40 huurappartementen sociale huur opgeleverd. In Veld 3 zijn bij Timano 36 vierkamer eengezinswoningen sociale huur en 30 appartementen sociale huur opgeleverd. In Veld 8 zijn 22 appartementen en 8 eengezinswoningen sociale huur opgeleverd.

Vrijesector-huurwoningen Hogekwartier

In Hogekwartier zijn ook vrije sector huurwoningen gerealiseerd. 

Castalia
Omdat er veel verschillende woningtypes zijn, is er in Castalia voor ieder gezin een geschikt appartement te vinden. Er zijn eenkamer-, tweekamer- en driekamerappartementen, van ca. 50 m² tot ca. 112 m² groot. Alle appartementen hebben een balkon of terras en zijn van alle gemakken voorzien. Zo is de keuken compleet afgewerkt inclusief apparatuur en de badkamer en het toilet zijn voorzien van luxe sanitair. Het hele appartement heeft vloerverwarming (en -koeling) en is gasloos. Huurprijzen zijn vanaf € 750,- per maand exclusief servicekosten en inclusief parkeerplaats in de garage. 

 

Koopwoningen Hogekwartier

Wonen in Hogekwartier is wonen met alles erop en eraan: veilig, geborgen en vertrouwd.

Er is verschillend woningaanbod in Hogekwartier, er is dus volop keuze. Op deze pagina vind je informatie over de koopwoningen in deze wijk.

Castalia
Woontoren Castalia (veld 6) licht prachtig aan het Valleikanaal. Met maar liefst 20 woonlagen een opvallend gebouw waarbij je, vooral als je boven bent, prachtig uitkijkt over binnenstad of het buitengebied. Onder de toren komt een parkeergarage waarin voor elk van de 101 appartementen een parkeerplaats is. Er wordt volledig gasloos gebouwd. De koopappartementen zijn op de 10e tot en met 19e verdieping.

Verdi
In woonwijk Verdi zijn verschillende huur- en koopwoningen.