Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een woongebouw in Almere Duin, met 82 sociale huurwoningen, een kinderdagverblijf en parkeerplaatsen.

Rio de Janeiro in Almere Duin

Almere Duin wordt een prachtige nieuwe woonwijk aan het IJmeer, met een eigen strand en diverse voorzieningen in de Duinhal.  Er staan al verschillende woongebouwen, die genoemd zijn naar steden aan zee. Denk aan Kaapstad, Valencia en Sydney. En binnenkort komt daar ons stoere gebouw 'Rio de Janeiro' bij.

Het gebouw

Rio de Janeiro komt op de hoek van de Zeeduinweg en Verlengde Duinvalleiweg te staan. Het wordt een woongebouw met 82 sociale huurwoningen, een kinderdagverblijf en parkeerplaatsen. De voorkant van het gebouw grenst aan de openbare weg. De achterkant is verdiept en grenst op de -1 verdieping aan een schoolplein van een basisschool.

Het gebouw krijgt 13 verdiepingen. De woningen vind je op verdieping 1 tot en met 11. Vanuit een aantal woningen heb je zicht op het IJmeer. Op de -1 verdieping zit het kinderdagverblijf.  De Duinhal, met winkels en andere voorzieningen, ligt vlak naast dit woongebouw.

Planning

De bouw is in juni 2021 gestart. We verwachten dat de woningen medio 2022 klaar zijn.

Architect en bouwer

Het gebouw is ontworpen door De Zwarte Hond en wordt gebouwd door Friso Bouwgroep.

De woningen

De 82 woningen in Rio de Janeiro zijn bedoeld voor starters, senioren, gezinnen en reguliere sociale huurders. Er komen verschillende woningtypes:

  • 34 tweekamerwoningen
  • 43 driekamerwoningen
  • 5 vierkamerwoningen


De huurprijs van alle woningen ligt op de eerste aftoppingsgrens. Die is op dit moment € 633,25 per maand (prijspeil 2021). Dit kan volgend jaar iets hoger zijn.

Parkeren

Parkeren kan in Almere Duin niet op straat. Daarom kan je er straks een parkeerplaats huren. Er komen parkeerplaatsen in de parkeergarage in een woongebouw naast Rio de Janeiro. Dat gebouw is nog niet klaar. Tot die tijd komen er tijdelijke parkeerplaatsen in de buitenlucht. De huurprijs van een parkeerplaats in de garage is ongeveer €60 per maand inclusief servicekosten.

Reageren op de woningen

Je kunt alleen via WoningNet reageren op de woningen. We verwachten dat je dit vanaf begin 2022 kan doen. Dit laten we weten via op WoningNet en op deze site. 

Let op: om te kunnen reageren op sociale huurwoningen, moet je ingeschreven staan bij WoningNet!

Contact

Via deze projectpagina houden we je op de hoogte van nieuws en andere informatie over Rio de Janeiro.

Heb je een vraag? Dan kun je mailen naar Lot Berkelmans.