Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een woongebouw in Almere Duin, met 82 sociale huurwoningen, een kinderdagverblijf en parkeerplaatsen.

Rio de Janeiro in Almere Duin

Almere Duin wordt een prachtige nieuwe woonwijk aan het IJmeer, met een eigen strand en diverse voorzieningen in de Duinhal.  Er staan al verschillende woongebouwen, die genoemd zijn naar steden aan zee. Denk aan Kaapstad, Valencia en Sydney. En binnenkort komt daar ons stoere gebouw 'Rio de Janeiro' bij.

Het gebouw

Rio de Janeiro komt op de hoek van de Zeeduinweg en Verlengde Duinvalleiweg te staan. Het wordt een woongebouw met 82 sociale huurwoningen, een kinderdagverblijf en parkeerplaatsen.

De voorkant van het gebouw grenst aan de openbare weg. De achterkant is verdiept en grenst op de -1 verdieping aan een schoolplein van een basisschool. Het gebouw krijgt 13 verdiepingen. De woningen vind je op verdieping 1 tot en met 11. Op de -1 verdieping zit het kinderdagverblijf.

Vanuit een aantal woningen heb je zicht op het IJmeer. De wijk is nog niet af, er worden nog gebouwen bijgebouwd die het uitzicht kunnen veranderen. De Duinhal, met winkels en andere voorzieningen, ligt vlak naast dit woongebouw.

Planning

De bouw is in juni 2021 gestart. We verwachten dat de woningen na de zomer van 2022 klaar zijn.

Architect en bouwer

Het gebouw is ontworpen door De Zwarte Hond en wordt gebouwd door Friso Bouwgroep.

De woningen

De 82 woningen in Rio de Janeiro zijn bedoeld voor starters, senioren, gezinnen en reguliere sociale huurders. Er komen verschillende woningtypes:

  • 34 tweekamerwoningen
  • 43 driekamerwoningen
  • 5 vierkamerwoningen


De huurprijs van alle woningen ligt op de eerste aftoppingsgrens. Die is op dit moment € 633,25 per maand.

Parkeren

Parkeren kan in Almere Duin niet op straat. Daarom kan je er straks een parkeerplaats huren. Er komen parkeerplaatsen in de parkeergarage in een woongebouw tegenover Rio de Janeiro. Dat gebouw is nog niet klaar. Daarom komen er de eerste paar jaar tijdelijke parkeerplaatsen in de buitenlucht. De huurprijs van een tijdelijke parkeerplaats is ongeveer €41,- per maand inclusief servicekosten. Een parkeerplaats in de parkeergarage wordt duurder.

Reageren op de woningen

Je kunt alleen via WoningNet reageren op de woningen. Dit kan vanaf vrijdag 8 april tot en met maandag 18 april. 

Onderaan deze website kun je de verhuurtekeningen en opleverstaat van de woningen downloaden. Dit is een nieuwbouw gebouw waarbij het niet mogelijk is om de woning te zien voordat je een huurcontract ondertekent.

Let op: om te kunnen reageren op sociale huurwoningen, moet je ingeschreven staan bij WoningNet!

Contact

Via deze projectpagina houden we je op de hoogte van nieuws en andere informatie over Rio de Janeiro.

Dit gebouw krijgt veel woningen. Het is veel werk om alle toewijzingen te doen en contracten te maken. Hierdoor kan het langer duren voordat je bericht van ons ontvangt over je toewijzing.

Heb je een dringende vraag? Dan kun je mailen naar rio@de-alliantie.nl.