Doorstromen in Nijkerk

Voor huurders zijn er interessante regelingen om te verhuizen. Vind een woning die beter bij je past, samen zetten we de woningmarkt in beweging.

Doorstromen in Nijkerk, een huis dat bij je past

Doorstroming op de woningmarkt betekent dat een huishouden verhuist van de ene naar de andere woning. De achtergelaten woning komt hiermee vrij voor anderen. Door één verhuizing komt vaak een hele verhuisketen op gang. Woningzoekenden moeten vaak lang wachten voordat ze een passende woning vinden. Doorstroming is – naast het bouwen van woningen – dé manier om de woningmarkt in beweging te krijgen. 

Om deze beweging in de woningmarkt op gang te krijgen, zijn er door de gemeente, woningcorporaties de Alliantie en Woningstichting Nijkerk een doorstroomregeling ingevoerd. Hiermee kan je makkelijker de stap maken naar een huis dat beter bij je past.

Neem vrijblijvend contact op met ons om te kijken wat je mogelijkheden zijn.

Om wat voor doorstroomregelingen gaat het?

Voorrang op middeldure huurwoningen, vrije sector huurwoningen en koopwoningen

Huur je nu een sociale huurwoning, een middeldure huurwoning of een vrije sector huurwoning in Nijkerk? En wil je verhuizen naar een koopwoning, een middeldure huurwoning of een huurwoning in de vrije sector van de Alliantie of Woningstichting Nijkerk in de gemeente Nijkerk? Dan krijg je voorrang op andere woningzoekenden. Het maakt niet uit of het gaat om een huurwoning van de Alliantie of Woningstichting Nijkerk. Hieronder vind je de links naar de websites waarop de corporaties hun vrije sector woningen en verkoopwoningen aanbieden:

 

Zijn er meerdere sociale huurders die een huurwoning achterlaten in de gemeente Nijkerk? Dan geldt deze volgorde:

  1. Huurder in gemeente Nijkerk van de Alliantie of Woningstichting Nijkerk.
  2. De persoon die het langst woont in de achter te laten woning in de gemeente Nijkerk.
  3. Inkomen (dit is een voorwaarde).
  4. Past het huis bij de persoon die de woning zoekt (bijvoorbeeld huishoudgrootte).

Toewijzing als je een woning wilt kopen

De voorrang is als volgt geregeld:

  1. Huurders in de gemeente Nijkerk van de Alliantie en Woningstichting Nijkerk
  • Van deze huurders gaat de woning naar de persoon die het hoogste bod doet boven de vraagprijs (de Alliantie).
  • Van deze huurders gaat de woning naar de persoon die het langst woont in de achter te laten woning met een bod boven de minimale vraagprijs (Woningstichting Nijkerk).


Wil je gebruikmaken van de voorrang op verkoopwoningen van Woningstichting Nijkerk? Neem dan binnen een week nadat de woning op Funda.nl is gezet, contact op met Zijlstra ERA Makelaardij. Zij begeleiden de verkoop en informeren je over de verdere procedure.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op of met Woningstichting Nijkerk (wsn.nl).

Verhuiscoach provincie Gelderland

Vanuit de provincie Gelderland is er een aantal verhuiscoaches aan de slag. Zij proberen de doorstroming op provinciaal niveau te bevorderen. Onze wooncoach in Hoevelaken is het eerste aanspreekpunt voor bewoners. Als het nodig is, kan deze wooncoach bewoners doorverwijzen. Klik hier voor meer informatie over de verhuiscoaches van de provincie Gelderland.