Transformatie
Voorrang huurders
Laatst bijgewerkt 2-7-2024

Spinozahof 26-28

Transformatie van 2 eengezinswoningen naar 4 appartementen

De vraag naar huurwoningen is groot. Daarom bouwen we nieuwe woningen, maar kijken we ook naar innovatieve oplossingen om snel meer passende woningen toe te voegen. Het project aan de Spinozahof in de Hilversumse wijk Kerkelanden is hier een goed voorbeeld van. Bij dit pilotproject splitsen we 2 eengezinswoningen in 4 appartementen.

Project


Met dit project maken we optimaal gebruik van bestaande ruimtes. Zo dragen we bij aan het terugdringen van het woningtekort en stemmen we het woningaanbod beter af op de vraag in Kerkelanden. Ouderen die alleen wonen in een grotere eengezinswoning kunnen doorstromen naar een passend appartement in de wijk. Zo komt er een grote woning vrij. Bovendien realiseren we ook een extra appartement voor een eenpersoons huishouden. Als de pilot slaagt onderzoeken we of wij en andere corporaties het concept vaker kunnen toepassen.

Woningen

De 2 eengezinswoningen aan de Spinozahof verbouwen we tot 4 appartementen in de sociale huursector. Op de begane grond komt een appartement voor een bewoner met een zorgvraag. Op de 1e verdieping komt in beide woningen een appartement voor mensen met een cruciaal beroep. Voor deze pilot en de woningen aan de Spinozahof werken we samen met Amaris. Zij dragen 2 collega’s uit de regio aan die werken in de zorg. Ook levert Amaris de zorg die de bewoner op de begane grond nodig heeft.

Indeling

De woningen zijn gerenoveerd en voorzien van nieuwe dakisolatie. De appartementen op de begane grond hebben een slaapkamer, woonkamer en keuken. Deze appartementen zijn ongeveer 45 m2 groot. De appartementen op de 1e verdieping hebben een woon- en eetgedeelte, keuken en slaapkamer. Ook is er nog een zolder. Deze appartementen zijn ongeveer 84 m2 groot.

Doelgroep

De appartementen op de begane grond zijn bedoeld voor een bewoner met een (lichte) zorgvraag. We hopen dat ouderen uit de buurt die op zoek zijn naar een kleinere woning op deze manier door kunnen stromen naar een passende woning. Zo komt een grotere eengezinswoning in de wijk beschikbaar voor een gezin. De 2 appartementen op de 1e verdieping zijn voor (jonge) mensen met een cruciaal beroep. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die werken in de zorg.

Voorrang op woning

Woningzoekenden met een lichte zorgvraag die doorstromen en mensen met een cruciaal beroep (zoals voor deze pilot in de zorgsector) krijgen voorrang op een appartement aan de Spinozahof.

Planning

We streven ernaar augustus 2024 te starten met de verbouwing van beide woningen. Naar verwachting kunnen we dan een uitgebreidere planning geven.

Impressies en foto's

Spinozahof
Spinozahof
Interesse en contact

Interesse en contact

Heb je een vraag over de ontwikkeling van de Spinozahof? Neem dan contact met ons op.