Geen status

Gooise Warande

Verduurzaming seniorenwoningen in Bussum

We verduurzamen de 106 woningen in de Gooise Warande aan de Mezenlaan in Bussum.

Project

Verduurzaming seniorenwoningen 

We gaan de woningen in de Gooise Warande aan de Mezenlaan in Bussum verduurzamen. Het is een bijzonder project, omdat in 72 van de 106 woningen senioren wonen. Voor hen moet zorg altijd binnen handbereik zijn en mogen de werkzaamheden geen belemmering vormen. Daarom stelden we samen met bewoners, aannemer Nijhuis en de Vivium Zorggroep een plan voor de werkzaamheden op.   

Samen verduurzamen 

De bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden gewoon in hun woning blijven wonen. Tijdens de verbouwing houden we rekening met de verzorging die een deel van de bewoners ontvangt. Dat betekent dat we dagelijks bekijken welke werkzaamheden we kunnen uitvoeren.  

Duurzaamheid 

Vanaf 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Om dat doel te bereiken zijn we onze woningen al aan het verduurzamen en investeren we in duurzame nieuwbouwwoningen. De verduurzaming van de Gooise Warande is hier een goed voorbeeld van. In het appartementencomplex in Bussum verduurzamen we 106 woningen. Dit is een groot aantal, wat dit project ook bijzonder maakt.  

Woningen

In het appartementencomplex aan de Mezenlaan in Bussum zijn 106 woningen, waarvan 72 seniorenwoningen. Vivium Zorggroep is aanwezig voor de benodigde zorg.

Doelgroep

In de Gooise Warande wonen voornamelijk senioren. Van de 106 woningen zijn er 72 seniorenwoningen. Bewoners van het appartementencomplex huren via Vivium Zorggroep of via de Alliantie.  

Planning

We ronden het verduurzamingsproject naar verwachting medio mei 2023 af.  

Impressies en foto's

Nieuwe kozijnen Gooise Warande
Gooise Warande in de steigers
Verbouwing op de Gooise Warande
Interesse en contact

Interesse en contact

Als er een woning vrij komt, komt deze in de verhuur via Vivium Zorggroep of via de Alliantie.