Binnenkort beschikbaar
Nieuwbouw
Laatst bijgewerkt 6-5-2024

De Vrijheid

140 sociale huurwoningen in parkachtige stadswijk

Op de plek waar vroeger de Bijlmer Bajes stond, komt een groene stadswijk met zo’n 1.350 woningen. De Vrijheid is een woontoren van 14 verdiepingen met 140 sociale huurwoningen.

Project

Op de plek waar vroeger de Bijlmer Bajes stond, komt een groene stadswijk met zo’n 1.350 woningen. Het gaat vooral om hoge gebouwen met appartementen in een parkachtige omgeving. Aan de Dijkmeerlaan komt De Vrijheid. Deze woontoren telt 14 verdiepingen en biedt ruimte aan 140 sociale huurwoningen. Op de begane grond van De Vrijheid komt een bedrijfsruimte en een gezamenlijke fietsenstalling. Het Bajeskwartier ligt op slechts 15 fietsminuten van het centrum van Amsterdam. In een paar minuten lopen bereik je het metrostation aan de Spaklerweg.

Energieneutrale, bruisende wijk

Het Bajeskwartier wordt een energieneutrale wijk met onder andere een school voor middelbaar onderwijs, horeca, werkplekken voor kunstenaars en een gezondheidscentrum. Het Bajeskwartier is een stedelijke wijk, maar ook een groene wijk. De wijk nodigt uit tot een gezonde leefstijl. Dit betekent dat er veel ruimte is voor sport en spel.

Een passende woning voor iedereen

De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Ook bieden we tijdelijke huisvesting en transformeren we kantoorpanden tot woningen. Met de bouw van De Vrijheid vergroten we ons woningbezit in Amsterdam met 140 sociale huurwoningen.

Woningen

In De Vrijheid komen 140 sociale huurwoningen. Het gaat om 2-kamerwoningen (aantal: 88), 3-kamerwoningen (aantal: 44) en 4-kamerwoningen (aantal: 8). In alle woningen komt vloerverwarming en vloerkoeling. Verder krijgen alle woningen een eigen buitenruimte. Daarnaast zijn op de 5e en 6e verdieping ruime, gezamenlijke dakterrassen. Op het dak liggen zonnepanelen. Hierdoor krijgt een deel van de woningen zonnestroom. Het gaat om 64 woningen.

Huurprijzen

De huurprijzen van de woningen verschillen. Het gaat om huurprijzen van ongeveer € 650 tot zo’n € 850 per maand. Daarnaast betalen bewoners servicekosten. Deze servicekosten zijn ongeveer € 60 per maand.

Parkeren

Bij de Vrijheid komen geen parkeerplaatsen voor auto’s. Bewoners komen ook niet in aanmerking voor een parkeervergunning. Wel komt er een grote, gezamenlijke fietsenstalling op de begane grond van het gebouw.

Energie

Je kunt zelf kiezen bij welke leverancier je elektriciteit wilt afnemen. Dat is niet het geval voor verwarming, koeling en warm water. Hiervoor sluit je een leveringsovereenkomst af met Eteck. Eteck wekt de energie voor het Bajeskwartier op met zonnepanelen en een WKO-installatie. WKO staat voor Warmte Koudeopslag. Houd verder rekening met kosten voor water via Waternet.

Doelgroep

De woningen in De Vrijheid zijn geschikt voor een algemene doelgroep, van alleenstaanden tot gezinnen. Er zijn 12 woningen voor ouderen.

Voorrang op woning

Er is geen specifieke voorangsregeling.

Planning

We verwachten dat de woningen in november 2024 klaar zijn. In de zomer van 2024 bieden we de woningen aan voor de verhuur via DAK.

Impressies en foto's

Interesse en contact

Interesse en contact

Heb je een vraag over De Vrijheid? Mail ons.