Geen status
Woonconcepten
Laatst bijgewerkt 21-2-2024

Samen thuis

Een stadsgenoot helpen die even nergens terecht kan

Heb je een kamer in huis die je niet gebruikt? Vind je het fijn dat je een stadsgenoot helpt die het hard nodig heeft en even nergens anders terecht kan? Dan is de pilot Samen thuis iets voor jou. Je ongebruikte kamer is namelijk een uitkomst voor iemand die even zonder thuis zit. En je gaat er altijd financieel (een beetje) op vooruit.  

Wat is Samen Thuis?

Steeds meer mensen lukt het niet om een eigen plek te vinden om te wonen. Mensen die geen vaste woonplek hebben en noodgedwongen verblijven in de dag- en nachtopvang. Of mensen die dakloos dreigen te worden omdat ze nergens terecht kunnen. Niet bij maatschappelijke opvang omdat ze te zelfredzaam zijn. En ook niet (meer) bij kennissen, vrienden of familie. Een sociale huurwoning is geen oplossing voor de korte termijn: daarvoor is de inschrijftijd niet lang genoeg. Met Samen Thuis helpen we deze mensen en zorgen we ervoor dat er wat rust is voor hen om zaken op orde te brengen en een structurele woonoplossing te vinden.

Hoe werkt het

Heb je een kamer over die niet wordt gebruikt, en vind je het fijn als iemand de kamer benut? Je kunt je aanmelden bij De Rustplek. De Rustplek is een netwerk van rusthuizen voor kwetsbare mensen op hun weg naar herstel en zelfstandigheid. De Rustplek bespreekt samen met jou de mogelijkheden, wensen en verwachtingen voor deelname aan de pilot. Zorginstelling Kwintes selecteert de mensen die in aanmerking komen om een kamer te huren. De Rustplek en Kwintes kijken zorgvuldig of jij en de mogelijke huurder bij elkaar passen. Na toestemming van de Alliantie voor deelname aan Samen Thuis wordt een huurovereenkomst getekend voor maximaal 12 maanden. De huurder bouwt geen rechten voor de woning of kamer op. Het is een tijdelijke overeenkomst.

Interesse en contact

Interesse en contact

Heb je interesse of vragen over de pilot?

Samen Thuis is een project van de Alliantie, Kwintes, De Rustplek en gemeente Amersfoort.