Geen status
Woonconcepten
55+
Laatst bijgewerkt 21-2-2024

Puntenburg

Prettig wonen

De Alliantie en de Kwartiermakers van Bzzzonder maken van de Puntenburg een bijzondere ontmoetingsplek waar het prettig wonen is.

Project

Puntenburg is een wooncomplex voor mensen van 55 jaar en ouder, waar zij zelfstandig kunnen wonen. De Alliantie en de Kwartiermakers van Bzzzonder willen van de Puntenburg een bijzondere ontmoetingsplek maken waar het prettig wonen is. Het thema is ‘Puntenburg vergroent’ waarbij ‘vergroenen’ breed wordt gezien. In de letterlijke zin van meer groen en verduurzamen, maar ook in figuurlijke zin: een frisse start voor de Puntenburg. De partijen geloven in een aanpak waarbij ze, naast het opknappen van het gebouw, ook werken aan een gastvrije sfeer, meer activiteiten voor bewoners en meer contact met de buurt. Dit kan natuurlijk niet zonder bewoners, huurders en mensen uit de wijk.

Grondige opknapbeurt Vijverzaal Puntenburg

De grote recreatiezaal in Puntenburg, de Vijverzaal, wordt in de zomer grondig opgeknapt en opnieuw ingericht. Ook de hal wordt in deze verbouwing meegenomen en de toegang naar de liften wordt veiliger gemaakt. De Alliantie wil de Vijverzaal opknappen, omdat deze aan onderhoud toe is en we deze willen verduurzamen. Met verschillende werkgroepen, bestaande uit bewoners van Puntenburg en betrokkenen o.a. vanuit Silverein, Indebuurt033, de gemeente en de Alliantie, is goed nagedacht over het gebruik en de inrichting van de Vijverzaal. Een bureau voor interieurontwerp heeft al deze ideeën omgezet in een compleet andere en aantrekkelijke uitstraling van de zaal.

In de week van 20 juni start de verbouwing en deze duurt tot de tweede week van augustus. Graag heten we iedereen aan het eind van de zomer weer van harte welkom in een Vijverzaal waar je graag zit, om elkaar te ontmoeten en aan allerlei activiteiten deel te nemen!