Binnenkort beschikbaar
Nieuwbouw
55+
Starters
Voorrang huurders
Laatst bijgewerkt 21-2-2024

Podium

Nieuwe dynamische stadswijk in het groen

Podium is een nieuwe wijk in het Amersfoortse Vathorst. Het wordt een dynamische en vooral hele groene wijk met een mix van koop- en huurwoningen. Wij bouwen in Podium 68 sociale huurappartementen.  

Project

Podium is een nieuwe wijk in het Amersfoortse Vathorst. Hier bouwt Heijmans 68 sociale huurappartementen. De appartementen liggen op loopafstand van station Vathorst en van het Vathorst winkelcentrum. In Podium wordt de auto in de openbare ruimte teruggedrongen. Dit gebeurt door in de wijk alleen echt nodige wegen aan te leggen en door privé parkeerplaatsen binnen de woongebouwen te maken. Ook staan er straks deelauto’s klaar.  

Wonen in het groen

Podium wordt een stadswijk met 2 groene ruimtes: de Common Green en het Landschapspark. De Common Green is een groene zone die door de hele wijk loopt. Hier kun je heerlijk wandelen, sporten, in de zon of schaduw zitten. En kinderen kunnen er veilig buitenspelen.  

Het Landschapspark komt aan de noordoostzijde van Podium. Het park zorgt voor veel biodiversiteit. Het is een ideale plek voor dieren om te schuilen en te nestelen. Het Landschapspark is een zogenaamd wadi landschap. Een wadi is een laag gelegen gebied dat bij hevige regenval als buffer dient om overstroming te voorkomen. Met hoogteverschillen en natuurlijke speelelementen kunnen kinderen hier ook heerlijk spelen en ravotten.  

Een passend thuis voor iedereen

De vraag naar betaalbare woningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Dankzij het project Podium voegen we 68 sociale huurappartementen toe aan onze woningvoorraad.  

Woningen

In Podium bouwt Heijmans 68 sociale huurappartementen. Het gebouw bestaat uit verschillende 2-kamerappartementen en 3-kamerappartementen. De 2-kamerappartementen verschillen in grootte van 40 tot 58 m2. De 3-kamerappartementen zijn 63 tot 78 m2 groot. Bij het appartementengebouw komen 41 parkeerplaatsen.  

Duurzaam wonen

Vanaf 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Daarom investeren wij in duurzame nieuwbouwwoningen. De appartementen in Podium zijn helemaal gasloos en worden verwarmd door een bodemwarmtepomp. De appartementen voldoen aan de BENG-norm. BENG staat voor Bijna Energieneutraal Gebouw.  

Doelgroep

Gezien de grootte van de appartementen en de centrale ligging zijn de woningen ideaal voor zowel starters als senioren.  

Voorrang

Huurders die een sociale huurwoning achterlaten, hebben voorrang (Van Groot naar Beter regeling).

Planning

De bouw van Podium is in volle gang. We verwachten de appartementen aan het eind van 2024 op te leveren.  

Impressies en foto's

Podium in Amersfoort
Podium in Amersfoort
Situatie tekening Podium in Amersfoort
Interesse en contact

Interesse en contact

De toewijzing van de appartementen verloopt via WoningNet. We verwachten dat de advertenties in het vierde kwartaal van 2024 op de site staan.

Heb je een vraag over de ontwikkeling van dit project? Mail dan naar podium@de-alliantie.nl