Binnenkort beschikbaar
Nieuwbouw
Laatst bijgewerkt 19-6-2024

Lorentzhof in Amersfoort

Duurzame woningen in het groen

Achter de Lorentzstraat in het Leusderkwartier in Amersfoort bouwen we 6 duurzame eengezinswoningen aan een groen en besloten hofje.

Project

De 6 woningen liggen in een besloten hofje achter de Lorentzstraat in de wijk Leusderkwartier. Naast 6 sociale huurwoningen bestaat het hofje uit 11 koopwoningen. In het midden van het hofje komt een groene ontmoetingsplek. De woningen liggen in een hoefijzervorm om de groene ontmoetingsplek heen, met aan de rand de parkeerplekken.

Het Leusderkwartier is een mooie jaren 30 wijk met een levendige winkelstraat. Hier vind je een ruime keuze aan winkels voor diverse dagelijkse boodschappen. Voor meer winkels en horeca ben je binnen 10 minuten fietsen in de Amersfoortse binnenstad. De Leusderweg grenst aan Nimmerdor. Dit is een uniek bosgebied met veel wandel- en fietspaden.

Een passende woning

De vraag naar sociale huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Ook bieden we tijdelijke huisvesting en transformeren we kantoorpanden tot woningen. In het Leusderkwartier zijn weinig sociale huurwoningen. Met de toevoeging van deze 6 sociale huurwoningen bieden we ook huurders een passende woning in een mooie wijk.

Woningen

De 6 eengezinswoningen hebben een breedte van 3.60 meter en zijn ongeveer 70 m2 groot. De woningen hebben 2 kleine slaapkamers. Elke woning heeft een eigen tuin en 1 parkeerplaats In het hofje.

Indeling

De keuken ligt aan de voorkant, daar kom je binnen. Er is geen hal. Tussen de woonkamer en de keuken zijn de trap en het toilet. Op de 1e verdieping zijn 2 slaapkamers en een badkamer met douche en wastafel. Er is geen toilet op de 1e verdieping. Er is een vaste trap naar de zolder. Op de zolder is ruimte om je wasmachine neer te zetten.

Duurzaam wonen

De woningen zijn energiezuinig. Ze zijn gasloos en hebben vloerverwarming. Op de daken komen zonnepanelen.

Doelgroep

Deze kleine woningen zijn geschikt voor 1- of 2-persoonshuishoudens.

Voorrang op woning

De volgorde van toewijzen staat vermeld in de advertentie. 

Planning

Wij verwachten de woningen in de herfst van dit jaar op te leveren. Ongeveer 4 maanden voordat we de woningen opleveren, adverteren we deze woningen op DAK.

Plattegrond en indeling 

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.

Hoekwoning

  • Erg smalle woning
  • Er is geen hal/entree
  • Je komt binnen in de keuken
  • Kleine woonkamer (er past alleen een kleine bank in)
  • 2 kleine slaapkamers
Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.

Tussenwoning

  • Erg smalle woning
  • Er is geen hal/entree
  • Je komt binnen in de keuken
  • Kleine woonkamer (er past alleen een kleine bank in)
  • 2 kleine slaapkamers

Impressies en foto's

Lorentzhof impressie
Lorentzstraat ligging
Interesse en contact

Interesse en contact

We verwachten de woningen in het derde kwartaal van 2024 op DAK (voorheen WoningNet) te plaatsen.

Heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar Lorentzhof@de-alliantie.nl.