Binnenkort beschikbaar
Nieuwbouw
Voorrang huurders
Laatst bijgewerkt 29-5-2024

Sluiskade

Almere Haven

In deze waterrijke wijk bouwen we 32 middensegment huurwoningen. De appartementen zijn gelijkvloers en hebben 3 kamers.

Project

De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Ook bieden we tijdelijke huisvesting en transformeren we kantoorpanden tot woningen. Het project Sluiskade in Almere Haven past goed binnen de ambitie om meer mensen aan een passende woning te helpen.

Havenverbond

Het Havenverbond bestaat uit 12 partijen, waaronder de Alliantie. Samen met experts én zo’n 200 Havenaren bedacht het Havenverbond een toekomstplan voor Almere Haven. Dit toekomstplan zorgt ervoor dat Almere Haven ook in de toekomst een leefbare wijk blijft.

Woningen

Sluiskade bestaat uit 1 woongebouw van 6 lagen. In dit woongebouw komen 32 middensegment huurwoningen. Alle woningen kijken uit op een gemeenschappelijke binnentuin.

Huurprijs

De huurprijs van de appartementen is € 910 per maand. Dit bedrag is exclusief servicekosten (prijspeil 2023-2024).

3-kamerappartement met buitenruimte

Alle woningen hebben een open keuken, 2 slaapkamers, 1 badkamer en een apart toilet. De woningen zijn ongeveer 90 m2 groot. Alle woningen hebben een buitenruimte: de woningen op de begane grond een terras en de woningen op de verdiepingen een balkon. Daarnaast hebben alle woningen een aparte berging. Deze berging zit voor alle woningen op de begane grond.

De plattegronden plaatsen we ongeveer 3 maanden voor oplevering op deze website.

Gelijkvloers

Het gebouw heeft een lift. Dit betekent dat de woningen ook geschikt zijn voor huurders die minder goed ter been zijn. Alle woningen zijn gelijkvloers en hebben dus geen trap.

De woningen zijn geen ‘officiële’ seniorenwoningen. Er is bijvoorbeeld geen verhoogd toilet. De woningen zijn voor een breed publiek geschikt.

Parkeren

Bewoners kunnen hun auto parkeren in de buurt, of in de naastgelegen parkeergarage.

Samenwerking

We ontwikkelen de woningen in Sluiskade samen met aannemer Mateboer en DeKoning Architecten.

Doelgroep

De woningen zijn geschikt voor een brede doelgroep. Het gaat om middensegment huurwoningen. In de tabel zie je welke inkomenseisen daarvoor gelden.

Inkomenseisen    
Huurder van sociale huurwoning van de Alliantie (in Almere Haven)?  ja nee
minimum inkomen € 40.950,- € 40.950,-
maximum inkomen niet van toepassing € 62.250,-

Lees meer over de spelregels voor het huren van een middensegment. 

Voorrang op woning

Huurders in Almere Haven (Havenaren), die een sociale huurwoning (van de Alliantie of één van de andere corporaties) achterlaten, krijgen voorrang op een woning in Sluiskade. Hier lees je meer over de voorrangsregels.

Dit doen we om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Zo maken we passende sociale huurwoningen vrij voor andere woningzoekenden. Bijvoorbeeld voor gezinnen met kinderen.

Als de vraag naar de woningen groter is dan het aanbod krijgt de kandidaat met het laagste inkomen de eerste voorkeur.

Als er na toewijzing aan huurders uit Almere Haven nog woningen beschikbaar zijn, dan wijzen we die toe aan overige woningzoekenden in ons werkgebied.

Planning

De woningen leveren we naar verwachting op in het 4e kwartaal van 2024. Houd deze webpagina goed in de gaten voor de laatste informatie. Lees onder Interesse en Contact hoe en vanaf wanneer je je kunt inschrijven.

Impressies en foto's

Interesse en contact

Interesse en contact

Vanaf 14 mei 2024 kun je op de appartementen reageren via onze website. Daar staan ook de voorwaarden die gelden voor middensegment huurwoningen. Reageren kan tot en met 27 mei 2024, 10.00 uur.

LET OP: Deze woningen verschijnen niet op WoningNet. Je hoeft voor de woningen ook niet ingeschreven te staan bij WoningNet.

Via deze projectpagina houden we je op de hoogte van nieuws en andere informatie over Sluiskade. Heb je een vraag over het project Sluiskade? Mail dan naar: sluiskade@de-alliantie.nl. Heb je een vraag over het verhuurproces van deze huurwoningen? Mail dan naar: vshnieuwbouw@de-alliantie.nl.