Binnenkort beschikbaar
Nieuwbouw
Voorrang huurders
Laatst bijgewerkt 4-12-2023

Sluiskade

Almere Haven

In deze waterrijke wijk bouwen we 32 middensegment huurwoningen. De appartementen zijn gelijkvloers en hebben 3 kamers.

Project

De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Ook bieden we tijdelijke huisvesting en transformeren we kantoorpanden tot woningen. Het project Sluiskade in Almere Haven past goed binnen de ambitie om meer mensen aan een passende woning te helpen.

Havenverbond

Het Havenverbond bestaat uit 12 partijen, waaronder de Alliantie. Samen met experts én zo’n 200 Havenaren bedacht het Havenverbond een toekomstplan voor Almere Haven. Dit toekomstplan zorgt ervoor dat Almere Haven ook in de toekomst een leefbare wijk blijft.

Woningen

Sluiskade bestaat uit 1 woongebouw van 6 lagen. In dit woongebouw komen 32 middensegment huurwoningen. Het gebouw krijgt de vorm van een boemerang met in het midden een glazen ingang. Alle woningen kijken uit op een gemeenschappelijke binnentuin.

3-kamerappartement met buiten

Alle woningen hebben een open keuken, 2 slaapkamers, 1 badkamer en een apart toilet. De woningen zijn ongeveer 90 m2 groot. Alle woningen hebben een buitenruimte: de woningen op de begane grond een terras en de woningen op de verdiepingen een balkon. Daarnaast hebben alle woningen een aparte berging. Deze berging zit voor alle woningen op de begane grond.

Levensloopbestendig

In het gebouw is een lift. Dit betekent dat het gebouw ook voor huurders die minder goed ter been zijn geschikt is. In de woningen zelf zijn geen trappen.

Parkeren

Bewoners kunnen hun auto parkeren in de buurt, of in de naastgelegen parkeergarage.

Samenwerking

We ontwikkelen de woningen in Sluiskade samen met aannemer Mateboer en DeKoning Architecten.

Doelgroep

De woningen in Sluiskade zijn middensegment huurwoningen. Dit betekent dat de woningen beschikbaar zijn voor huurders met een inkomen vanaf € 36.363 tot € 58.750.

Voorrang op woning

Huurders die een sociale huurwoning achterlaten, krijgen voorrang op een woning in Sluiskade. Dit doen we om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen.

Planning

  • In april 2023 is de bouw gestart.
  • Begin 2024 kan je je inschrijven op de woningen.
  • Medio 2024 wordt het gebouw opgeleverd.

Impressies en foto's

Interesse en contact

Interesse en contact

We verwachten dat je je begin 2024 kan inschrijven op de woningen. We bieden de woningen enkele weken voor oplevering aan op de-alliantie.nl/ik-zoek. Hier staan ook de voorwaarden die gelden voor middensegment huurwoningen.

Via deze projectpagina houden we je op de hoogte van nieuws en andere informatie over Sluiskade.

Heb je een vraag over Sluiskade? Mail dan naar: sluiskade@de-alliantie.nl.