Geen status
Nieuwbouw
Voorrang huurders
Laatst bijgewerkt 29-5-2024

Olympiakwartier Oost in Almere Poort

Huur- en koopwoningen in een parkachtige omgeving 

Almere Poort is volop in ontwikkeling. Aan de westkant ligt de wijk Stadstuinen. Deze wijk bestaat uit de deelgebieden Olympiakwartier Oost, Olympiakwartier West, Europakwartier Oost 1 en Europakwartier Oost 2. In deze wijken staan straks zo’n 3.600 woningen. Ook komen er scholen, winkels en horeca.  

Project

Olympiakwartier Oost 

In Olympiakwartier Oost bouwen wij samen met de gemeente en woningcorporatie GoedeStede sociale huur-, middensegment huur-, vrije sector huur- en koopwoningen. In de wijk is straks volop ruimte om te sporten en bewegen. Het indoor Topsportcentrum en een zwembad zijn al in de wijk aanwezig. Ook komen er beweegplekken door de hele wijk. Hier kunnen bewoners bijvoorbeeld bootcampen of hardlopen.  

Een passende woning voor iedereen 

De vraag naar sociale huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Het project in Olympiakwartier Oost sluit hierop aan. 

Woningen

In het Olympiakwartier bouwt de Alliantie samen met Trebbe 125 huurwoningen en 16 koopwoningen voor de vrije markt. Het gaat hier om 89 sociale huurwoningen en 36 middensegment huurwoningen.  

Parkachtige omgeving 

De woningen in het Olympiakwartier Oost liggen straks in een parkachtige omgeving. Een gebied met groene, brede straten en deels voorzien van groene gevels. Wonen aan het Olympiapark, maar met stedelijke voorzieningen op loopafstand. De wijk nodigt uit om te sporten en bewegen. In Olympiakwartier Oost bevindt zich al het Topsportcentrum en een zwembad. Nieuw zijn de fitnesstoestellen in het park en de fietspaden die het park verbinden met andere recreatie gebieden.  

Duurzaam 

De huurwoningen zijn duurzaam. Verwarming van de woningen gebeurt via stadswarmte. En op de daken komen zonnepanelen. De woningen voldoen aan de nieuwste richtlijnen van BENG, wat staat voor bijna energieneutraal. 

Doelgroep

Wonen in het Olympiakwartier Oost is voor een brede doelgroep. Jong en oud kan hier een fijne woonplek vinden.  

Voorrang

Huurders die een sociale huurwoning achterlaten en willen verhuizen naar een middensegment of vrije sector woning krijgen voorrang. Lees meer over de voorrangsregels.  

Planning

We starten in 2023 met de bouw. Naar verwachting leveren we de woningen in 2025 op. 

Impressies en foto's

Interesse en contact

Interesse en contact

De toewijzing van de sociale huurappartementen verloopt via WoningNet. We plaatsen de woningen vlak voor de oplevering op WoningNet. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. De middensegmentwoningen bieden we aan op Ik zoek 

Heb je een vraag over de ontwikkeling van dit project? Neem dan contact op met gebiedsontwikkelaar Jolanda Niessen, jniessen@de-alliantie.nl