Nieuws
29-4-2024

Voorzitter Huurders Belangen Vereniging Alliantie (HBVA) Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Reinier Rossen geridderd

De voorzitter van de Huurders Belangen Vereniging Alliantie (HBVA), Reinier Rossen, is op 26 april door de burgemeester van Almere geëerd met een lintje. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Huurder altijd op de eerste plaats

"Met zijn werkzaamheden als vrijwilliger bij de Alliantie en bij andere organisaties toont hij zijn enorme betrokkenheid bij de samenleving. Wij vinden het dan ook zeer terecht dat Reinier nu is geridderd. Als grote waardering voor zijn verdiensten voor de maatschappij. Wij feliciteren Reinier Rossen van harte met deze eervolle onderscheiding", zegt Rob Haans, bestuurder van de Alliantie.

“De afgelopen jaren heb ik ervaren dat het belang van de huurder bij Reinier altijd op de eerste plaats komt. Hij zet zich volledig in om het voor de huurder beter te maken. Hiervoor is vertrouwen nodig. En is het belangrijk om goed te luisteren naar de huurders. Reinier weet dit vertrouwen bij huurders te winnen, luistert naar hen en neemt hun input en problemen mee in de gesprekken met de Alliantie. Hierbij weet hij goed aan welke tafel hij wat kan bespreken."

Over Reinier Rossen

Reinier (71) doet al vele jaren vrijwilligerswerk, op allerlei terreinen. Hij was onder meer jeugdbegeleider en jeugdtrainer van de voetbalvereniging A.V.V. Swift in Amsterdam. Ook was hij lid van de cliëntenraad Flevo Ziekenhuis en van het Zilveren Kruis. Voor de Alliantie zit Reinier al jaren in de HBVA Almere. Daarnaast is hij voorzitter van de overkoepelende HBVA.

Wat is een huurdersbelangenvereniging?

Een huurdersorganisatie komt op voor de huurders van een corporatie. Huurdersorganisaties houden zich bezig met dezelfde onderwerpen bezig als corporaties, maar kijken dan vooral naar wat de huurder eraan heeft. Onderwerpen waarover we overleggen zijn bijvoorbeeld afspraken tussen huurders, corporatie en gemeente, de jaarlijkse huuraanpassing, en onderhouds- en renovatieprojecten van de corporatie.

Lid worden?

Wil jij ook meedenken over je woongebouw, buurt of andere huurderszaken? Bekijk dan de mogelijkheden.