Nieuws
8-4-2024

Pioniers gezocht 

voor houtbouw woningen in Oosterwold 

Kreekvelden in Oosterwold

Is je huidige woning te klein of wil je een tuin? Je krijgt voorrang op een eengezinswoning in Oosterwold in Almere. Hier komen 102 houtbouw eengezinswoningen in de vrije sector huur. Oosterwold heeft een duurzaam en landelijk karakter. Daarom zoeken we pioniers die willen meebouwen aan een buurtschap. 

Voorrang voor pioniers  

Deze super duurzame woningen zijn geschikt voor iedereen die graag in de natuur wil wonen en betrokken wil zijn bij de woonomgeving. Huurders van een sociale huurwoning krijgen voorrang op andere geïnteresseerden. Dus kleine huishoudens, starters, doorstromers en senioren, meld je aan! 

De Kreekvelden 

De Kreekvelden in Oosterwold is een duurzame buurt omringd door natuur. Het totale project bestaat uit 349 woningen: 102 vrije sectorwoningen van de Alliantie, 212 koopwoningen van Koopmans en 35 sociale huurwoningen van GoedeStede. Bijzonder is dat de vrije sector huurwoningen van de Alliantie allemaal van hout zijn. De overige woningen zijn van traditionele betonbouw.

Duurzaam wonen 

Alle woningen zijn volledig elektrisch en krijgen zonnepanelen. Het energielabel van de woningen is A+++.

 

Buurtschap

De woningen zijn onderdeel van een groter geheel, een buurtschap. Het hele project ligt op een soort landgoed dat de komende maanden verder vorm krijgt. Er is ruimte voor een gemeenschappelijke moestuin en er komt een buurtkamer.

Binnenkort opgeleverd

De eerste 56 woningen zijn al na de zomer beschikbaar. En eind van het jaar volgen er nog eens 46 woningen. 

Interesse?

Meer informatie over het project of reageren kan op de projectpagina.