Nieuws
31-1-2024

Huurtoeslag gaat omhoog

Huurtoeslag gaat omhoog in 2024

Ontvang jij huurtoeslag? Goed nieuws. Dit bedrag gaat in 2024 omhoog. Huurtoeslag is een bijdrage om de huur mee te betalen. Hoeveel toeslag je krijgt, hangt af van de hoogte van je inkomen in 2024. Check daarom zelf in Mijn toeslagen of de Belastingdienst jouw inkomen goed heeft ingeschat. Krijg jij geen huurtoeslag? Het kan zijn dat je er dit jaar wel recht op hebt. Dus check dat goed.  

Voorwaarden voor huurtoeslag in 2024 

Als huurder kun je huurtoeslag krijgen als je aan deze voorwaarden voldoet. Maar of en hoeveel huurtoeslag je krijgt, hangt ook af van je leeftijd, woonsituatie en inkomen. En of je eventueel extra vermogen hebt. Op de website van de Belastingdienst vind je een overzicht van alle voorwaarden.

Nog geen huurtoeslag? 

In 2024 kunnen meer mensen huurtoeslag krijgen. Krijg jij nog geen huurtoeslag? Check dan of jij hier recht op hebt in 2024. Je kunt hiervoor een proefberekening maken.

Geef je juiste inkomen door aan de Belastingdienst 

Is jouw inkomen bekend bij de Belastingdienst? Check op Mijn toeslagen of jouw inkomen goed is ingeschat. Schat je inkomen liever wat hoger in. Dan loop je minder risico dat je achteraf toeslag moet terugbetalen. Je hoeft niet bang te zijn toeslag mis te lopen. Aan het einde van het jaar komt de Belastingdienst met een definitieve berekening. Heb je te weinig toeslag gekregen? Dan krijg je dat alsnog uitbetaald. 

Hulp bij het regelen van huurtoeslag? 

We begrijpen dat het misschien fijn is om hulp te krijgen bij het aanvragen, wijzigen, stoppen of terugbetalen van je huurtoeslag. Er zijn verschillende organisaties die je hiermee kunnen helpen. Voor hulp hoef je niet altijd de balie van de Belastingdienst te bezoeken. Soms is er een organisatie bij jou in de buurt waar je langs kunt gaan. Deze zoek je via het toeslagenservicepunt.

Krijg jij al huurtoeslag?

Dan ben je als het goed is al geïnformeerd  door Dienst Toeslagen over de hoogte van jouw huurtoeslag.