Nieuws
25-4-2024

Let op: cursus sneller een huurwoning vinden helpt niet

De website destapnaarhuren.nl biedt een cursus van € 1.500 aan waarmee je sneller aan een sociale huurwoning zou komen. De Amsterdamse wethouder Zita Pels luidt in de Telegraaf de noodklok: “Met een cursus kom je écht niet eerder in aanmerking voor een sociale huurwoning.” En dat klopt. Trap er dus niet in.

Slimme trucjes werken niet

‘Beste woningzoekende, zoekt u met spoed een sociale huurwoning? Stop dan met zoeken!' Het is te lezen op Destapnaarhuren.nl. Dit is een website die een cursus aanbiedt waarbij deelnemers beloofd wordt dat ze, met een paar slimme trucjes, sneller aan een sociale huurwoning kunnen komen. Zo'n cursus kost € 1.500 en duurt twee uur. Wat er in die tijd allemaal aan je verteld wordt, moet strikt geheim blijven. Destapnaarhuren meldt in haar algemene voorwaarden dat cursisten die daar iets over delen een boete van € 250.000 moeten betalen.

Een woning vind je via DAK

Misbruik maken van de situatie noemt de Amsterdamse Federatie van Woningcorporatie (AFWC) het. Daar sluit de Alliantie zich bij aan. De vraag naar woningen is groot en het kan lang duren voordat je een woning krijgt toegewezen. Maar een cursus als deze helpt je niet om sneller een woning te vinden. We adviseren je om de reguliere weg te volgen. Dit betekent inschrijven op DAK (voorheen Woningnet), de website voor woningzoekenden van sociale huurwoningen. Eenmaal ingeschreven kun je reageren op woningen.