Huurder aan het woord

Van flat naar tuin: een frisse start voor Marvin en Priscilla 

Marvin en Priscilla huurden een klein appartement op 3 hoog in het centrum van Almere Haven. De wens voor een grotere huurwoning ging afgelopen maand in vervulling. “In dit huis kan ik mijn familie weer ontvangen en kan ons zoontje straks onbezorgd buitenspelen.” 

Voorrang op een eengezinswoning

De vraag naar woningen is groot. Ook in Almere. Daarom bouwt de Alliantie zoveel mogelijk nieuwe woningen. De komende jaren komen er alleen al in Almere Poort ruim 650 nieuwe huurwoningen bij. Daarnaast stimuleren we doorstroming. Dit betekent dat de Alliantie huurders op verschillende manieren helpt om te verhuizen naar een meer passende woning. Marvin en Priscilla kregen bijvoorbeeld voorrang op hun eengezinswoning in New Brooklyn.

Wij tikten alle voorrangsregels aan.

Toewijzing

"De toewijzing van deze eengezinswoningen verliep via loting", legt Priscilla uit. "Er waren een paar voorrangsregels, zoals dat je huishouden uit 3 of meer personen moest bestaan of dat je een sociale huurwoning achterliet."

Buitenspelen

De nieuwe eengezinswoning van Marvin en Priscilla heeft ook een tuin. “Ik zie mijn zoontje hier zijn eerste stapjes al zetten,” vertelt Priscilla trots. Een minpuntje van de woning is misschien dat deze tuin op het noorden ligt. Maar ook daar heeft de positieve Marvin wel een antwoord op. “We hebben ook een voortuin, dus als je zon op je gezicht wilt kun je daar gaan zitten. Of wat dacht je van deze mooie binnenplaats?” Tussen de woningen zit een afgesloten plein waar kinderen onbezorgd kunnen buitenspelen, terwijl ouders van de zon genieten. “Er wonen hier heel veel jonge gezinnen, dus onze zoon gaat genoeg vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken.” 

Bouwput

Marvin en Priscilla verwachten zich thuis te gaan voelen in de nieuwe, hippe stadswijk New Brooklyn. “Stiekem vind ik het bijna geen Almere, omdat het ver van het centrum afligt. Maar ik vind het hier wel prachtig”, zegt Priscilla. Meer groen zou het stel wel op prijs stellen, maar ze hebben er alle vertrouwen in dat het daarmee wel goed komt. “Ze zijn nog volop aan het bouwen, dus meer groen heeft gewoon tijd nodig. Natuurlijk woon je de komende jaren nog in een bouwput, maar dat ben ik wel gewend. Als echte Almeerder ben ik opgegroeid met heipalen in de buurt. En met dat driedubbel glas in deze woning hoor je binnen sowieso bijna niks”, besluit Marvin lachend.  

Nog een bouwput

Nieuwbouw Almere Poort 

Dit jaar ontvangen 353 huishoudens in Almere Poort de sleutel van hun nieuwe woning. Ondertussen bouwen we verder. Niet alleen sociale huurwoningen, maar ook huurwoningen voor het middensegment en zorgwoningen. De komende jaren leveren we in de wijken New Brooklyn, Homeruskwartier en het Olympiakwartier Oost zo’n 600 nieuwe huurwoningen op.