Verduurzamen: wat doen wij voor jou en wanneer?

Wij krijgen wel eens de vraag "wanneer komen jullie bij mij langs om te verduurzamen?". Misschien heb jij ook dit soort vragen. En dat snappen we heel goed. Gelukkig hebben we al heel veel woningen duurzamer gemaakt. We isoleren daken en gevels, plaatsen dubbelglas en leggen zonnepanelen. Maar we kunnen helaas niet overal tegelijk langskomen. En ieder huis is weer anders en heeft een andere aanpak nodig. Gelukkig zijn we al heel hard op weg en komen we misschien binnenkort bij jou langs voor een kwaliteitscheck van jouw woning.

38.400 woningen zijn inmiddels duurzaam en hebben energielabel A of B
7.200 woningen met energielabel E, F G. Deze pakken we uiterlijk in 2028 aan
Alle 55.000 woningen zijn energieneutraal in 2050. We zijn hard op weg!

Welke aanpassingen zijn nodig?

In 2050 moeten alle woningen energiezuinig zijn. Je energielabel laat zien of er veel of weinig moet gebeuren. Hoe groener je label hoe minder aanpassingen er nodig zijn. Woningen met energielabel E, F of G zijn vaak niet goed geïsoleerd. In deze woningen isoleren we bijvoorbeeld het dak, de gevel of plaatsen we dubbelglas.   

Woningen met energielabel D of lager. Pakken we aan op het moment dat er ook onderhoud nodig is. Zijn de kozijnen toe aan vervanging, het dak of de gevel? Dan komen we bij je langs om de woning stap voor stap te verduurzamen. Vooraf hoor je precies welke aanpassingen er nodig zijn.  

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.

Waar moet ik aan denken?

Welke werkzaamheden voeren we uit als we een woning gaan verduurzamen. Het kan per woning verschillen, maar meestal gaat het om deze werkzaamheden:

Isoleren

Een huis verliest vooral veel warmte via het dak, de muren, ramen en de vloer. Met isolatie pak je een huis in, zodat warmte binnenblijft. In een goed geïsoleerd huis woon je comfortabeler, je stoot minder CO2 uit en het scheelt op je energierekening! Wij voeren verschillende soorten isolatie uit. Zoals dak-, vloer- en spouwmuurisolatie. Dit hangt af van het type huis. 

Kieren dichtmaken

Overal kan tocht vandaan komen. Door de brievenbus, bij het kruipluik of onder de deur door. Dit zorgt voor kou en energieverbruik wat niet nodig is. Daarom kijken wij of we kieren dicht kunnen maken. Met bijvoorbeeld tochtstrips of kit. Je huis voelt warmer en je verspilt minder energie. 

Dubbel glas

Kou kan ook door je ramen komen. Zeker als je nog enkel glas hebt. Heb je nog ramen met enkelglas? Deze komen wij voor <jaartal> vervangen door dubbelglas. Je houdt de warmte binnen en het wordt stiller in huis. En het is goed voor je energierekening en het klimaat.  

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat. De panelen wekken namelijk elektriciteit op zonder CO2-uitstoot. Ook wij leggen zonnepanelen op onze daken. Inmiddels ligt een kwart van onze daken al vol. En we gaan door met het plaatsen van zonnepanelen. Je leest er hier meer over. <linkje naar zonnepanelenpagina>

Nieuwe installaties

Soms vervangen we ook installaties. Bijvoorbeeld de cv-ketel. In sommige gevallen plaatsen we een warmtepomp en brengen vloerverwarming of balansventilatie aan.  

Van het gas af

Soms bieden we aan om van het (kook)gas af te gaan. Dan stap je over naar elektrisch koken. Weer een stapje dichterbij.

Invloed op de huurprijs?

Komen wij bij jou verduurzamen? Dan kan je huur iets omhoog gaan. Hiervoor hebben wij vooraf jouw akkoord nodig. Gaan wij alleen isoleren? Dan vragen wij geen huurverhoging. 

Krijg je zonnepanelen? Dan betaal je wat extra's via de servicekosten. Maar door de besparing die je doet op je energiekosten, ga je er in je totale lasten juist op vooruit. 

Wanneer komen we langs?

We kunnen helaas niet bij iedereen tegelijk langskomen, hoewel we dat graag zouden willen. Als eerste zijn de woningen met de slechste energieabels aan de beurt. Of woningen waar onderhoud nodig is. Dan combineren we de werkzaamheden.

Zo verduurzamen we je woning

Wat merk je van de werkzaamheden? En wat kun je van ons verwachten? 

Bericht

Informatie vooraf

Voor we starten ontvang je bericht met alle informatie wat er in jouw woning gaat gebeuren. Hierin staat ook wanneer we aan de gang gaan en hoelang het duurt. 

Kozijnen schilderen

Last werkzaamheden

Wat je van de werkzaamheden merkt, hangt af van wat er moet gebeuren.

Zwaaien

Samen werken

We werken graag met jou samen. 

Boekje lezen

Thuis blijven wonen

In bijna alle gevallen kun je in je woning blijven wonen.

Informatie van de Alliantie

Op de hoogte blijven

De aannemer die namens ons aan het werk is, houdt jou op de hoogte van de werkzaamheden in jouw wijk.  

Whatsapp

Vragen?

Je kunt altijd jouw vragen stellen via WhatsApp, chat of telefoon.

Wat kun je zelf doen?

Benieuwd wat je zelf kan doen aan verduurzamen en wat andere huurders denken en doen?