Huuraanpassing middensegment woning 2024

Huur je een vrije sectorwoning in het middensegment? Dan passen wij ieder jaar de hoogte van de huur aan. Dit jaar verhogen wij de huur aan de hand van je huishoudinkomen. 

Hoe hoog wordt mijn huur in 2024?

  • Was je huishoudinkomen in 2022 lager dan € 62.250 bruto per jaar? 
    Dan verhogen wij de huur met het percentage dat gelijk is aan de stijging van de prijzen in Nederland, consumentenprijs-index CPI januari. Zie hiervoor je huurcontract. 

  • Was je huishoudinkomen in 2022 hoger dan € 62.250 bruto per jaar?
    Dan verhogen wij de huur met een percentage dat gelijk is aan de stijging van de prijzen in Nederland, consumentenprijs-index CPI januari + 5%. Zie hiervoor je huurcontract. De maximale huuraanpassing bepaalt de overheid en is dit jaar 5,5%. 

Wat is mijn huishoudinkomen?

Het inkomen van je huishouden is het gezamenlijk inkomen van alle bewoners van 23 jaar en ouder, die bij de gemeente ingeschreven staan op jouw adres. Mensen die jonger zijn dan 23 worden dus niet meegerekend.

Hoe deel ik mijn inkomensgegevens?

Om te bepalen of wij jouw huur kunnen aanpassen met het lagere percentage, hebben wij je inkomensgegevens van 2022 nodig. Deze kun je met ons delen via Qii. Deze link vind je in de e-mail die je op 13 februari 2024 van ons hebt gekregen. Je kunt dit doen tot 5 maart 2024. 

Wat is Qii? 

Qii is een dienst die het mogelijk maakt om op een snelle manier je persoonsgegevens te verzamelen. Dit gebeurt in een veilige online omgeving, die aan de Nederlandse privacywetgeving voldoet. De gegevens die Qii ophaalt, komen van de Belastingdienst en Mijn Overheid.

Wanneer hoor ik wat mijn huurprijs wordt vanaf 1 juli 2024?

Vóór 1 mei krijg je een e-mail waarin staat hoe hoog jouw huur wordt per 1 juli 2024.

Mijn inkomen van 2022 is nog niet (definitief) bekend bij de Belastingdienst, wat nu?

Zijn jouw inkomensgegevens over 2022 nog niet (definitief) bekend bij de Belastingdienst? Stuur ons een e-mail: mshinkomensgegevens@de-alliantie.nl. En voeg het bewijs van uitstel van de Belastingdienst toe.  

Heb je voor 5 maart een bewijs van uitstel van de Belastingdienst bij ons aangeleverd, dan is er wel 5,5% huuraanpassing totdat we de inkomensgegevens hebben verwerkt. Als de huuraanpassing lager wordt, dan verrekenen we dit. 

Ik heb een probleem met Qii. Het werkt niet goed. Wat kan ik doen?

Neem contact op met Qii of via het telefoonnummer 085 8887053 op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur. 
Loopt de app vast tijdens het ophalen van je gegevens via Mijnoverheid.nl of de Belastingdienst.nl? Dat is erg vervelend. Het kan zijn dat de website van Mijnoverheid of de Belastingdienst dan niet bereikbaar is. Probeer het dan op een later moment nog een keer.  

Ik wil geen inkomensgegevens aanleveren. Wat nu?

Als wij geen inkomensgegevens ontvangen of we ontvangen ze na 5 maart, dan is de huuraanpassing automatisch 5,5%.